Operatorul Distribuție Oltenția investește 76 de milioane lei în dezvoltarea unei rețele inteligente de distribuție. De investiție vor beneficia cei peste 1,4 milioane de consumatori

Redacția ian. 31, 2022 0 comentarii
distributie oltenia

Operatorul Distribuţie Oltenia anunţă o investiţie de 76 de milioane de lei în dezvoltarea unei reţele inteligente de distribuţie prin intermediul proiectului Advanced Distribution Management System. Potrivit companiei, investiţia va fi în beneficiul celor peste 1,4 milioane de consumatori de energie electrică ai Distribuţie Oltenia, informează Agerpres.

Proiectul ce constă într-un sistem avansat de management al distribuţiei, o platformă software care asigură controlul şi gestionarea procesului de distribuţie, dar şi optimizarea acestuia se ridică la valoarea de 76 milioane de lei şi este cofinanţat din fonduri europene.

Specialiştii menţionează că un sistem ADMS (Advanced Distribution Management System) este compus, pe scurt, din patru elemente principale: componenta SCADA, care vizează achiziţia de date în timp real pentru controlul reţelei de distribuţie; componenta DMS, pentru partea de analiză şi optimizare a funcţionării reţelei; componenta OMS, pentru managementul întreruperilor în alimentarea cu energie; componenta de raportare, pentru analiza şi măsurarea informaţiilor legate de funcţionarea reţelei.

De asemenea, sistemul implică un set de funcţii pentru optimizarea performanţei reţelei de distribuţie şi va funcţiona ca o unealtă modernă în monitorizarea şi controlul eficient al sistemului de distribuţie a energiei electrice, îmbunătăţind siguranţa, fiabilitatea, calitatea serviciilor, răspunsul la situaţiile de urgenţă, acurateţea analizei reţelei, a calculelor de regim şi a consumului propriu tehnologic.

Distribuţie Oltenia este operatorul de distribuţie a energiei electrice din judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea. Compania asigură energie electrică pentru mai mult de 1,4 milioane de locuri de consum şi aduce electricitate în casele a peste 3 milioane de persoane din regiunea Olteniei.

Foto: Distributie Oltenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *