Ministrul Economiei: Vicepreședintele Lockheed Martin va ajunge în România, în luna ianuarie, pentru a discuta despre un centru regional de mentenanță

ședința de Guvern Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Oprea, a declarat că vicepreședintele Lockheed Martin, responsabil de cooperarea industrială și de relațiile internaționale, va ajunge în România în luna ianuarie, pentru a discuta despre instituirea unui centru regional de mentenanță pentru ceea ce produce compania în România.

„În a treia săptămână din ianuarie președintele Lockheed Martin, responsabil de cooperarea industrială și de relațiile internaționale va fi în România, la Cluj pentru semnarea unui acord în care Lockheed Martin cooperează cu universitatea în domeniul AI, dar va fi și la București pentru a începe împreună demersul de instituirea unui centru regional de mentenanță pentru ceea ce produce Lockheed Martin. Nu vorbim doar despre F16. Sunt și multe alte produse, echipamente. Dorim extinderea capacității la nivel regional și probabil că va fi nevoie de extinderea capacităților de mentenanță în România”, a declarat ministrul Economiei, Radu Oprea.

Acesta spune că vicepreședintele Lockheed Martin va veni în România de a construi un plan de acțiune asfel încât acest demes să fie făcut într-un timp cât mai scurt.

În ceea ce privește Google, ministrul a declarat că, în urma discuțiilor din SUA la care a fost și el prezent, reprezentanții gigantului tech își doresc să sporească prezența în România, iar discuțiile au fost despre nevoia de a fi implicați în efortul României de digitalizare, cloud guvernamental.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *