Oradea scoate la licitație construcția unui spital de boli infecțioase și plămâni prin PNRR. 80 de milioane euro, 250 de paturi

PNRR Planul National Rezilienta Relansare Recovery sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Municipiul Oradea a scos la licitație un contract de 391 milioane de lei pentru realizarea unui corp nou de clădire al spitalului municipal, care ar urma să funcționeze ca un spital de sine stătător, cu specializările plămâni și boli infecțioase, cu dispensar aferent. Proiectule este inclus în Planul Național de Recuperare și Reziliență al României aprobat la Bruxelles.

Proiectul presupune toate lucrările de proiectare și execuție și se întinde pe trei ani, de la semnarea contrac tului cu firma desemnată câștigătoare.

Iată descriere proiectului, luată din caietul de sarcini:

Analize Economedia

Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu
calculator, job, grafice
automotive foto 2

„Spitalul va avea un total de 218 de paturi (minim) pentru spitalizarea continuă a pacienților, ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi, în funcție de necesități, la care se adaugă 20 paturi în regim de spitalizare de zi și 11 paturi pentru terapie intensivă, ajungînd la un total de 249 paturi minim – 326 paturi maxim. Acestea vor fi organizate și împărțite între specialitățile medicale, după cum urmează: 

– SECTORUL SPITALIZARE CONTINUĂ – Secția Boli infecțioase digestiv: 33 paturi, cu posibilitate de suplimentare la 65 de paturi în funcție de necessitate

 – Secția Boli infecțioase respirator + HIV: 55 paturi, cu posibilitate de suplimentare la 100 de paturi în funcție de necessitate

 – Secția Pneumologie 1: 65 paturi (inclusiv sector TBC adulti 11 paturi)

 – Secția Pneumologie 2: 65 paturi (inclusiv sector TBC adulti 11 paturi)

 – Compartiment Terapie Intensivă: 11 paturi

 – ÎN REGIM SPITALIZARE DE ZI – Spitalizare de zi: 20 paturi.

Spitalul va avea în cadrul său un Compartiment pentru primiri urgențe, cu zona de primiri urgențe ce sosesc cu ambulanța, cameră de tratament și monitorizare, 3 izolatoare și cu câte 21 o cameră de gardă pentru fiecare dintre specialitățile medicale, fără a se constitui într-o unitate primiri urgențe de sine stătătoare. Spitalul va cuprinde și un Ambulator integrat, cu cabinete pentru fiecare dintre specialități, precum și săli de tratamente, explorări, conform Tabelului alocare spații ( parte a prezentului studiu de fezabilitate). In cadrul ambulatorului se va regăsi și o camera hiperbară. Ambulatorul va avea acces direct din exterior, precum și din holul de acces al spitalului. Independent de acesta, cu acces separat de restul spitalului, se va regăsi Dispensarul TBC”.

Ofertele se vor deschide în 12 octombrie, departajarea lor se face în funcție de preț și experiența echipei de proiect.

Până în 2026 vor fi construite și dotate cu echipamente cel puțin 25 spitale noi sau unități spitalicești, cu fonduri din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a anunțat, luna trecută, Ministerul Sănătății. MS a publicat și Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate prin care vor fi selectate minimum 25 de obiective ce presupun construcţia şi dotarea de spitale, până în 2026, cu fonduri din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Metodologia de prioritizare a investiţiilor în infrastructura publică de sănătate este aferentă „Componentei 12 – Sănătate, Investiţiile 2.1 şi 2.2. Infrastructură spitalicească publică nouă”, incluzând echipamentele şi aparatura medicală din cadrul PNRR.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: