Orange: Stéphane Richard, condamnat la un an de închisoare cu suspendare, părăsește grupul cel târziu în 31 ianuarie

Sigla Orange

Directorul general al Orange, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul de arbitraj Tapie, a anunțat miercuri seara că va părăsi grupul cel târziu în 321 ianuarie 2022, potrivit BFM TV.

Acesta și-a anunțat demisia într-o reuniune a consiliului de administrație. “Stéphane Richard va continua să-și exercite atribuțiile până la data plecării” a precizat Orange, într-un comunicat.

Stéphane Richard a fost condamnat în apel la un an de închisoare cu suspendare și la o amendă de 50.000 de euro în dosarul de arbitraj în care omul de afaceri Bernard Tapie, decedat între timp, a obținut peste 400 de milioane de euro. Richard era în 2008, la momentul arbitrajului, directorul de cabinet al lui Christine Lagarde.

Richard “a marcat istoria grupului în perioade uneori tumultoase și a avut mereu în vedere interesul companiei (…) Consiliul de administrație va continua procesul de căutare demarat de câteva luni, pentru o nouă guvernanță a grupului”, afirmă Orange, într-un comunicat.

Data de 31 ianaurie 2022 pare să fie un compromis obținut în cadrul acestei reuniuni tensionate, în care statul, în calitate de acționar, a pledat pentru o plecare mai rapidă. Acest deadline semnifică în special faptul că PDG-ul nu va avea ocazia să prezinte rezultatele grupului, așteptate la jumătatea lui februarie, ceea ce acesta părea să spere.

Orange se îndreaptă acum spre o disociere între funcția de președinte și cea de director general. Pentru operațional sunt citate mai multe nume, printre care Fabienne Dulac, directoarea Orange France, Jean-François Fallacher, directorul filialei spaniole, Michaël Trabbia care conduce divizia de inovare sau Ramon Fernandez, directorul financiar.

Facebook / Orange

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *