Ordonanța prin care se extinde perioada pentru care nu se aplică sancțiuni în sistemul eFactura până la 31 mai a fost publicată în Monitorul Oficial

energie factura foto Sursa foto: Confused.com

Guvernul a publicat, vineri, în Monitorul Oficial, ordonanța prin care extinde perioada pentru care nu se aplică sancțiuni în sistemul eFactura până la 31 mai.

Termenul-limită pentru transmiterea facturilor emise, pentru livrările de bunuri și prestările de servicii care au locul livrării sau prestării în România, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura este de 5 zile lucrătoare de la data emiterii facturii, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare de la data-limită prevăzută pentru emiterea facturii la art.319 alin.(16) din Codul fiscal.

Sancțiunile e-Factura erau suspendate până la 31 martie. După adoptarea modificării, primele sancțiuni vor fi aplicate începând cu data de 1 iunie în loc de 1 aprilie.

Amintim că firmele care nu transmită facturile în e-Factura în termenul limită vor înfăptui o contravenție care se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mari, definiți potrivit legii, cu amendă de la 2.500 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii, definiți potrivit legii, și cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice.

Sursa foto: Confused.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *