Organizatori de târg de job-uri: numărul de locuri de muncă s-a dublat față de 2020

antreprenor, grafic

 

Numărul de locuri de muncă disponibile s-au dublat față de aceeași perioadă a anului trecut, spun organizatorii unui târg de locuri de muncă, ținut de această dată în format online.

Târgul de carieră “Angajatori de TOP” are loc online în 22-31 martie și se va desfăşura la nivel naţional, cu focus pe oraşele Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Braşov, Ploieşti, Piteşti sau Sibiu. Pornind de la un studiu realizat de portalul Hipo.ro, unde se desfăşoară şi târgul de carieră Angajatori de TOP, organizatorii spun că au observat o dublare a numărului de joburi comparativ cu anul 2020. “Aceasta creştere se observă în majoritatea domeniilor de activitate, iar 92% dintre angajatorii care au luat parte la studiu îşi propun să recruteze specialişti cu experienţă în 2021”, au transmis organizatorii, citați de Agerpres.ro. În cadrul târgului, persoanele cu experienţă care îşi caută un job pot alege din 2.600 de oportunităţi oferite de companiile participante.

Anul 2020 a fost foarte dificil pentru juniorii care şi-au căutat un job, dar în 2021 volumul programelor pentru studenţi/absolvenţi a crescut cu 30%. Conform studiului Hipo.ro, 85% dintre angajatori îşi propun să recruteze în 2021 candidaţi entry-level, cu experienţă sub 3 ani. Ca urmare, tinerii pot găsi la la târg în jur de 100 de programe de internship şi joburi pentru aproape toate specializările.

Potrivit sursei citate, organizatorii au identificat domeniile cu cele mai multe joburi business în 2021: Contabilitate – Finanţe, Customer support – Client service, Resurse Umane – Psihologie, Achiziţii – Logistică – Aprovizionare, Management – Consultanţă, Retail – eCommerce, Vânzări – Marketing, Secretariat – Administrativ.

 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *