OVES Enterprise, dezvoltator român de software din Cluj-Napoca, va investi 3 milioane de euro în 2025 în modelele și platforma AI dedicate apărării / Compania vrea să atragă finanțare externă de la fonduri de investiții

consum informatii energie inteligenta artificiala Consumul urias de informații al inteligenței artificiale. Sursa foto: G4media.ro (generata AI)

OVES Enterprise, companie românească de dezvoltare de software cu sediul în Cluj-Napoca, cu expertiză în crearea de soluții software și AI destinate industriilor aerospațiale, de apărare și de securitate cibernetică, a anunțat că în anul 2025 bugetul companiei de investiții se ridică la 3 milioane de euro.

Compania transmite că o parte importantă din această sumă va fi direcționată către perfecționarea Nemesis AI, platformă AI dedicată etichetării și pregătirii datelor din zonele de conflict, utilizate ulterior pentru antrenarea și implementarea modelelor AI în sisteme complexe, precum drone autonome și avioane, potrivit unui comunicat de presă.

Compania transmite că mai multe companii globale din industria apărării vor să integreze platforma Nemesis AI pentru a îmbunătăți capabilitățile tehnologice ale propriilor dispozitive.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Sursa foto: OVES Enterprise

„Platforma noastră joacă un rol esențial în procesarea și analiza datelor complexe din zone critice, cum ar fi cele de conflict, contribuind la îmbunătățirea tehnologiilor autonome, precum dronele și avioanele inteligente. Cu toate acestea, suntem departe de a atinge potențialul maxim al acestui produs, motiv pentru care vom investi masiv în 2025 în îmbunătățirea funcționalităților și dezvoltarea unor noi module dedicate instituțiilor guvernamentale și organizațiilor internaționale”, a declarat Mihai Filip, CEO al OVES Enterprise.

Demersul necesar pentru atragerea finanțării strategice

Pe lângă investițiile interne, OVES Enterprise explorează oportunități de finanțare externă pentru a susține ritmul accelerat de dezvoltare. În acest caz compania vizează colaborarea cu fonduri de investiții specializate în industrii militare și tehnologice sau cu investitori privați.

„Pentru a dezvolta tehnologii care să răspundă provocărilor globale, este nevoie de bugete uriașe. Deși alocăm resurse importante, un partener extern ne-ar permite să accelerăm ritmul de dezvoltare și să aducem pe piață produse revoluționare. Avem deja 7 produse în diverse stadii de dezvoltare, iar în 2025 ne propunem să transformăm aceste idei în soluții complete, cu aplicabilitate imediată”, a adăugat Mihai Filip.

O noutate în strategia OVES Enterprise pentru 2025 este orientarea spre produse comerciale bazate pe AI. Compania pregătește soluții care să răspundă unor provocări globale, cum ar fi siguranța zborurilor comerciale și prevenirea incendiilor de vegetație.

„Aceste soluții rezolvă atât probleme urgente, însă deschid și noi piețe pentru OVES Enterprise, contribuind la diversificarea veniturilor”,  a spus Mihai Filip.

Compania ar dori de asemenea să beneficieze de proprietate intelectuală înregistrată în piețe mai mari, precum SUA.

„Suntem pro-România, dar trebuie să ne adaptăm realităților globale. În țări precum SUA, resursele financiare și accesul la rețele de parteneriate sunt incomparabil mai mari. Aceasta este direcția pe care o considerăm necesară pentru a transforma ideile noastre în produse cu adevărat revoluționare”, a mai spus el.

Compania transmite că are de asemenea un focus pe extindere și plănuiește să deschidă noi birouri în regiuni strategice. Piețele din SUA și Marea Britanie continuă să fie sursele principale ale veniturilor, generând cea mai mare pondere din cifra de afaceri estimată.

OVES Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înființată în 2015 la Cluj-Napoca, cu peste 200 de angajați și birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, SUA și Norvegia.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.