Pachetul de măsuri de sprijin: Salariul minim se majorează cu 200 de lei / Creșterea voluntară este scutită de taxe

Redacția apr. 11, 2022 0 comentarii
bani, lei, bancnote, piata, cumparaturi

Salariul minim se va majora cu 200 de lei, iar creșterea voluntară va fi scutită de taxe, prevede pachetul de măsuri economice și sociale anunțat luni de coaliția de guvernare.

Documentul nu prevede o dată de aplicare a creșterii salariale.

Măsura a fost anunțată anterior de Marcel Ciolacu, președintele PSD. Întrebat de reporteri la sediul Parlamentului dacă majorarea s-ar aplica în acest an sau anul viitor, Ciolacu a spus că „este o discuție să o avem de anul acesta”.

„Este o propunere de la IMM-uri ce dacă se mărește salariul minim, cele 200 de lei diferență să nu fie impozitate cu CAS și CASS (contribuțiile la fondul să sănătate și cel de asigurări sociale – n.red.)”, a mai spus Ciolacu.

Potrivit surselor Economedia.ro, ar fi vorba despre o propunere venită din partea mediului de afaceri: o creștere voluntara a salariului minim, pe care să o realizeze doar firmele care doresc. Firmele care își doresc o astfel de creștere ar urma să nu mai plătească nici o taxă la stat pentru această creștere salarială, astfel încât întreaga sumă să meargă la angajat.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *