Papa Francisc face apel la întărirea cooperării internaționale împotriva infracțiunilor financiare

Vatican pixabay.com

Papa Francisc a cerut întărirea cooperării internaționale cu instituțiile financiare externe în lupta împotriva infracțiunilor financiare, anunță Le Figaro. Suveranul pontif a reamintit că Vaticanul a demarat de mai mulți ani conformarea sistemului său judiciar cu „bunele practici” internaționale în materie de descurajare a infracțiunilor financiare.

Acest demers se va „intensifica pentru a facilita și accelera cooperarea internațională între serviciile de investigare ale Vaticanului și instituțiile similare ale altor națiuni”, a precizat el.

În opinia sa, „este urgentă identificarea și introducerea, sub formă de reguli specifice sau protocoale de acord, a unor noi norme de cooperare mai incisive, așa cum cer organismele de supraveghere a piețelor financiare la nivel internațional”, a adăugat suveranul pontif.

Justiția Vaticanului anchetează în prezent un scandal imobiliar care s-ar putea transforma într-un proces. Este vorba de achiziția opacă a unui imobil de lux din Londra de către Secretariatul de Stat (guvernul central al Vaticanului) și care a permis unor intermediari să încaseze comisioane importante.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *