Parlamentar rus: Europa va continua să cumpere petrol rusesc prin țări terțe

nava petrol

Europa va continua să cumpere petrol rusesc prin intermediul țărilor terțe odată ce va introduce embargoul, a declarat miercuri agenția de presă RIA, citat de Vladimir Dzhabarov, prim-vicepreşedinte al Comisiei de afaceri externe a camerei superioare a Parlamentului rus, scrie Reuters.

Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a propus miercuri un embargo asupra petrolului treptat asupra Rusiei, precum și sancționarea principalei bănci a Rusiei și interzicerea radiodifuzorilor ruși de pe undele europene.

Șefa executivului UE a propus și ca Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, și alte două bănci importante să fie deconectate de la sistemul internațional de plăți bancare SWIFT.

Von der Leyen s-a adresat Parlamentului European reunit la Strasbourg și a cerut națiunilor membre ale UE să elimine treptat importurile de țiței în termen de șase luni și de produse rafinate până la sfârșitul anului.

Von der Leyen a spus că importurile de țiței și produse rafinate vor fi eliminate treptat pe parcursul a șase luni și până la sfârșitul anului 2022. Deși nu a menționat nicio scutire, se așteaptă că două țări care depind cel mai mult de petrolul rusesc, Slovacia și Ungaria, să primescă mai mult timp pentru a găsi surse alternative.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.