Parlamentul a înființat o comisie pentru anchetarea scumpirilor la energie

Parlamentul României Sursa foto: Facebook

Parlamentul a adoptat joi un proiect de Hotărâre privind înfiinţarea unei Comisii parlamentare de anchetă pentru stabilirea cauzelor creşterii substanţiale a preţurilor gazelor naturale şi energiei electrice, au decis senatorii și deputații.

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat, într-o intervenție telefonică, că a votat această comisie de anchetă pentru că își dorește „să se stabilească cauzele și să afle tot românul cauzele pentru care prețul la energie electrică și gaze naturale a crescut”.

„Sunt aici la Ministerul Energiei și o să-mi duc mandatul până la capăt așa fel încât cei 20 de ani în care nu s-a construit nimic să fie dați uitării. M-aș uita în urmă cine au fost miniștrii Energiei în perioada asta din urmă. Sunt de acord cu această comisie și voi veni în comisie și ca deputat și ca ministru. La minister în momentul de față lucrăm la o ordonanță de guvern prin care să protejăm milioane de români împotriva creșterii prețului la energie elctrică și gaze, nu vorbim numai de consumatorul vulnerabil”, a spus Popescu.

PSD a anunțat luni că printre obiectivele Comisiei de anchetă se numără analiza măsurilor Ministerului Energiei, ANPC, ale Consiliului Concurenţei şi ANRE pentru a combate practicile anticoncurenţiale şi creşterea artificială a facturilor pentru cetăţeni.

De asemenea, membrii Comisiei de anchetă vor analiza „posibilitatea reintroducerii pentru o perioadă limitată a unor preţuri reglementate pentru consumatorii casnici şi IMM-urile afectate de pandemie”, potrivit social-democraților.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *