Penuria de semiconductori: Comisarul pentru piață internă nu se așteaptă la o revenire la normal înainte de „mai multe trimestre”

Portrait of Thierry Breton

Sfârșitul penuriilor, care afectează în special semiconductorii, nu va avea loc mai devreme de „mai multe trimestre” chiar dacă „vârful este mai degrabă în spatele nostru”, a declarat, duminică, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, citat de Le Figaro,

„Nu va fi de druată, dar nici nu va dispărea în trei luni”, a spus Thierry Breton în emisiunea «Questions politiques» (France info/Inter/Le Monde). „Consider că vârful este mai degrabă în spatele nostru dar, pentru a reveni la normal, va fi nevoie încă de mai multe trimestre”, a adăugat el, evocând o posibilă normalizare a cererii în vara anului viitor.

De la începutul anului, în fața creșterii cererii și a unei oferte perturbate de pandemia de Covid-19, o serie de sectoare s-au confruntat cu dificultăți puternice, în special cel al semiconductorilor, produși în principal în Asia și indispensabili industriei electronice. Sectorul auto, unde cipurile sunt omniprezente, este probabil cel mai afectat. În trimestrul trei, uzinele auto din întreaga lume au fost nevoite să oprească producția mai multe zile.

La nivel mondial, în întreaga industrie, penuriile împiedică producția a 7,7 milioane de vehicule în lume în 2021, potrivit AlixPartners, cu un deficit de încasări de 180 miliarde euro.

Într-un alt context, producătorii de console de jocuri video se luptă pentru a face față cererii.

Întrebat despre efectul penuriilor asupra sărbătorilor de iarnă, Breton a declarat că „vor exista fără îndoială puține întârzieri, dar nu ne vom afla în fața unei penurii absolut dramatice”.

Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *