Performanţa economică a Regatului Unit de la începutul pandemiei de Covid-19 a depăşit-o pe cea a Franţei şi Germaniei

uk, Marea Britanie Sursa foto: Pexels

Performanţa economică a Regatului Unit de la începutul pandemiei de Covid-19 a depăşit-o pe cea a Franţei şi Germaniei, potrivit noilor date revizuite, publicate vineri, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Oficiul pentru Statistică Naţională a dezvăluit că până la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, economia britanică era cu 1,8% mai mare decât în trimestrul patru al anului 2019, ultimul trimestru complet înainte de debutul pandemiei.

O estimare anterioară a ONS, din august, sugerase că PIB-ul Regatului Unit era încă cu 0,2% sub nivelurile anterioare pandemiei, ceea ce implica cea mai lentă redresare dintre economiile avansate.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Economia Franţei este în prezent cu 1,7% mai mare decât în trimestrul al patrulea din 2019, în timp ce Germania, descrisă acum de unii economişti drept ”bolnavul Europei”, se situează cu doar 0,2% peste nivelurile pre-pandemie.

Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a declarat vineri că datele revizuite ”demonstrează încă o dată că cei care se îndoiesc greşesc”.

Cel mai bun mod de a continua această creştere este să rămânem la planul nostru de a reduce la jumătate inflaţia în acest an, FMI prognozând că vom creşte mai mult decât Germania, Franţa şi Italia, pe termen lung”, a adăugat el.

Creşterea PIB în trimestrul al doilea este estimată la 0,2%, în timp ce creşterea în trimestrul I a fost revizuită în sus, la 0,3%, de la o estimare anterioară de 0,1%.

Economia Marii Britanii s-a dovedit surprinzător de rezistentă până acum. Cu toate acestea, în încercarea de a controla inflaţia vertiginoasă, Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor de la 0,1% la 5,25%, din decembrie 2021, iar efectul aceastei înăspriri a politicii monetare în economia reală se află în fazele incipiente.

”Din păcate, acest instantaneu al datelor economice nu este suficient de semnificativ pentru a schimba imaginea de ansamblu a unei economii în stagnare”, a spus economistul PwC, Jake Finney.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.