Peste 25.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional (date ANOFM). 8.000 de job-uri pentru persoane cu studii profesionale

hala uti, muncitori

Peste 25.000 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional în această perioadă, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). Aproape o treime dintre acestea se adresează persoanelor cu studii profesionale și peste 9.700 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale.

Mai precis, sunt disponibile 25.751 locuri de muncă la nivel naţional.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor (1.679); lucrător comercial (1.054); agent de securitate (1.008); manipulant mărfuri (985); muncitor necalificat în industria confecțiilor (953); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet (699); montator subansamble (678); sudor (625); ambalator manual (591); confecţionerasamblor articole din textile (529); lăcătuş mecanic (495).

Din cele 25.751 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agențiile pentru ocuparea forței de muncă, 1.619 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; specialist în domeniul calităţii; programator; funcţionar administrativ; consilier/ expert/ inspector/ referent/ economist în economie generală etc.), 6.388 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; manipulant mărfuri; agent de vânzări; ambalator manual; vânzător etc.), 8.022 pentru
persoanele cu studii profesionale (sudor; lăcătuș mecanic; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; confecţioner-asamblor articole din textile; stivuitorist etc.), restul de 9.722 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea și montarea pieselor; agent de securitate; muncitor necalificat în industria confecțiilor; montator subansamble; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptușeli zidărie, plăci mozaic, faianță, gresie, parchet etc.).

Peste 400 de locuri de muncă vacante în Spaţiul Economic European

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România,
404 locuri de muncă vacante. Cele mai multe sunt în Germania – 272 locuri de muncă pentru: lucrător în amenajarea expoziţiilor şi a magazinelor; tâmplar (fabricare şi asamblare mobilier de expoziţie şi de magazin); magazioner; operator maşini si sisteme (tehnologia de prelucrare a metalelor şi a
materialelor plastice); lucrător în producţia şi prelucrarea sticlei/ fabricarea fibrei de
sticla; tăietor de carne şi lucrător în producţie. În Norvegia, sunt 96 locuri de muncă pentru: tâmplar; faianţar; mecanic auto; betonist; schelar; electrician; croitor; şofer autobuz; vopsitor auto; vopsitor; şofer; agent curăţenie; agent curăţenie.

Mai sunt locuri de muncă disponibile în Finlanda, Estonia, Franța, Polnoia, Malta și Olanda.

Sursa foto: UTI, Facebook

Comentarii

  1. Politica dusa de guvernanti ( total gresita ) are drept raspuns un numar mare de locuri de munca libere la nivel national .
    Locurile de munca libere sint de sclavi pe salariul minim . Nu mai exista dobitoci care sa raspunda la asa ceva prin cerere .
    Un prim pas ar fi eliminarea stabilirii prin lege a salariului minim .Salariul trebuie sa ia nastere prin negociere . Salariatul are dreptul sa dispuna de libertatea de a negocia .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *