Petre Daea anunță că România are la dispoziție 1,5 miliarde de euro din fonduri UE pentru irigații / Anul trecut cerea renegocierea PNRR pentru bani de irigații

Ssitem-de-irigatii-agricultura Sursa Foto: blog.romstal.ro

România poate beneficia de fonduri în valoare de 1,5 miliarde de euro pentru lucrări de îmbunătăţiri funciare, combaterea eroziunii solului şi îmbunătăţirea sistemului de irigaţii, a declarat ministrul Petre Daea, care a prezentat, miercuri, la Deva, Planul Naţional Strategic 2023-2027 pentru dezvoltarea agriculturii, potrivit Agerpres.

„Avem o sumă de 1,5 miliarde de euro pe care trebuie să-i investim în lucrările acestea de îmbunătăţiri funciare, înţelegând irigaţii, combaterea eroziunii solului şi de desecare, ştiindu-se că în partea de vest a ţării avem probleme din acest punct de vedere. Avem o reţea foarte bogată de canale de desecare pe care trebuie să le activăm în aşa fel încât să le putem folosi cu dublu scop, în condiţiile în care natura ne impune un asemenea comportament. Să le folosim şi la desecare, să le folosim şi la irigat, atunci când natura ne indică o asemenea posibilitate şi când fermierul apelează la o asemenea la o asemenea soluţie”, a spus ministrul Agriculturii.

El a arătat că pentru sistemele de irigaţii secundare sunt disponibile sume pentru investiţii în valoare de 500 de milioane de euro, din care 100 de milioane de euro sunt pentru sistemele locale de irigaţii, iar diferenţa pentru fermierii care sunt asociaţi în diferite organizaţii de profil.

Planul Naţional Strategic 2023-2027 pentru dezvoltarea agriculturii va pune la dispoziţia acestui sector economic o sumă de 15,8 miliarde de euro, ministrul Daea subliniind că banii trebuie să ajungă, în totalitate, la fermierii români, fără să fie afectaţi de corecţii financiare.

Reamintim că liderii PSD au bătut monedă întreg anul 2022 pe nevoie renegocierii PNRR pentru includerea de fonduri pentru irigații. Ei au spus în repetate rânduri că România nu are suficiente fonduri în bugetul național sau în fondurile europene de coeziune.

Sursa Foto: blog.romstal.ro

Comentarii

 1. Nu are bani pt.irigat!
  Numai cine nu cere nu primește!
  Nu sunt proiecte din v8na autorităților și peste noapte se dau la toti!
  De ex. Nu fac cale ferată.noua sau nu pun șină nouă dar cumpara locomoție noi!
  Au dispărut:
  Cale ferată noua,
  Spitale regionale,
  Metrou,
  Incompetența la proiecte!
  😰

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *