Petrom, a cincea scumpire a carburanților din luna septembrie/ Care sunt noile prețuri

Redacția sept. 21, 2023 1 comentarii
Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit carburanții, joi 21 septembrie, la două zile de la precedenta majorare de preț. De data aceasta, prețul benzinei standard a urcat cu 4 bani pe litru, iar cel al motorinei standard cu 5 bani pe litru. Marți după-amiaza, scumpirea a fost de câte 3 bani pe litru în cazul ambilor carburanți.

La stațiile din Capitală, potrivit peco-online, un litru de benzină standard costă între 7,29 lei și 7,35 lei. Iar cel de motorină standard, între 7,61 și 7,64 de lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi, 21 septembrie, un preț de 7,34 lei pentru un litru de benzină standard și unul de 7,63 lei pentru cel de motorină standard.

Petrom a început să majoreze prețurile pe 25 iulie, după o lună de stabilitate. Acum, în comparație cu prețurile afișate înainte de începerea seriei scumpirilor, motorina este mai scumpă cu 97 de bani pe litru, iar benzina cu 67 de bani pe litru.

Comparativ cu luna trecută, scrie peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,7%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 2,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 7lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.
În această perioadă, România se afla pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, dupa Bulgaria, Malta, Polonia.
În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *