Petrom, a doua ieftinire a carburanților după ce au fost majorate accizele la început de an

Statie Petrom 5

Încă o ieftinire a carburanților la Petrom, a doua din acest an, a avut loc miercuri, 10 ianuarie 2024. Asta după ce în prima în zi a anului, prețurile au crescut după majorarea accizelor cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină. 

Motorina și benzina se scumpesc de două ori din cauza creșterii accizei, anul acesta, deoarece Ministerul Finanțelor majorează accizele etapizat, la 1 ianuarie și la 1 iulie. În mod normal, avea loc o singură majorare a accizelor la carburanți, de la 1 ianuarie. Astfel, potrivit profit.ro, de la 1 iulie 2024, va avea loc o majorare de 43 de bani pe litru pentru benzină, și de 40 de bani pe litru pentru motorină.

Pe 4 ianuarie, Petrom a operat o primă reducere a prețurilor, cu 8 bani pe litru, atât pentru benzină, cât și pentru motorină. Acum, ieftinirea a fost de 4 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează miercuri 10 ianuarie 2024, următoarele prețuri: 6,65 lei pentru un litru de benzină standard și 7,10 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile Petrom din Capitală este cuprins acum între 6,59 lei și 6,66 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,08 lei și 7,11 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 2,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9 lei mai mult decat în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 1,8%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

Tot peco-online.ro mai arată că în această perioadă România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *