Petrom a modificat prețurile a patra zi la rând

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților, a făcut joi, 09 noiembrie 2023, noi modificări de prețuri pentru a patra zi la rând. De data aceasta a ieftinit benzina și motorina cu câte 3 bani pe litru.

Petrom a ieftinit miercuri, 08 noiembrie 2023, motorina standard cu 4 bani pe litru, la doar două zile după ce scumpise sortimentul respectiv, potrivit Monitorul Prețurilor.

Benzina de la Petrom s-a ieftinit cu 5 bani pe litru marți, 07 noiembrie 2023, la stațiile Petrom. Schimbarea de preț a venit la o zi după ce Petrom, liderul pieței carburanților, a scumpit motorina standard cu 4 bani pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează joi un preț de 6,79 lei pentru un litru de benzină standard și 7,46 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins între 6,73 si 6,80 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,44 lei și 7,47 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 3,7 %, ceea ce înseamnă ca un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 2,5%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 9,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În această perioadă, România se află pe locul al 2-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Malta. În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 4 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta, Polonia.

Comentarii

  1. E ceva neobișnuit? Din câte știu eu, e o practică comună ca Petrom să își actualizeze zilnic prețurile, în sus sau în jos. Neobișnuit e să țină același preț multe zile la rând.

  2. Vă rog
    Comunicați datele începând cu luna IUNIE când prețul la M. standard era de 6.65 Ron . Astfel ajungem la alte concluzii.
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *