Petrom, a treia scumpire a carburanților din această săptămână/ Care sunt noile prețuri

Statie Petrom 5

Petrom, liderul pieței carburanților din România a scumpit benzina și motorina pentru a treia oară în această săptămână. Prima scumpire, de 5 bani pe litru, a fost aplicată marți dimineață, după aproape o lună în care prețurile au fost neschimbate. Apoi, miercuri la prânz, prețurile au mai urcat cu 3 bani pe litru. Iar vineri dimineață, benzina și motorina standard de la Petrom s-a scumpit din nou, cu încă 5 bani pe litru.

În total, ambii carburanți s-au scumpit cu câte 13 bani pe litru de marți până vineri.

La stațiile Petrom din Capitală, potrivit peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard costă acum între 6,75 lei și 6,81 lei. Iar motorina standard are prețuri cuprinse între 6,75 și 6,80 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, lângă București Mall, monitorizată de Economedia, afișează în data de 28 iulie 2023 un preț al benzinei standard de 6,80lei pe litru și de 6,79 lei/litru pentru motorina standard.

Pe piețele internaționale, preţurile petrolului au urcat joi, cel al ţiţeiului Brent depăşind 84 de dolari pe baril pentru prima dată din aprilie, susţinute de oferta limitată de reducerile de producţie ale OPEC+ şi a revenirii optimismului privind perspectivele cererii chineze şi creşterea economiei globale, transmite Reuters.

Preţul petrolului Brent a avansat cu 1,32 dolari, sau cu 1,6%, până la 84,35 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,31 dolari sau cu 1,7%, până la 80,09 dolari pe baril.

”Considerăm că piaţa petrolului este subaprovizionată. Păstrăm o perspectivă pozitivă şi aşteptăm ca preţul petrolului Brent să crească la 85–90 dolari pe baril în lunile următoare”, au spus analiştii UBS într-un raport.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *