Petrom scumpește din nou motorina și benzina cu 9 bani pe litru

carburant benzina Petrom sursa Petrom

Petrom, liderul pieței carburanților din România a scumpit sâmbătă benzina și motorina cu încă 9 bani pe litru, după ce vineri, 11 august, au fost înregistrat scumpiri.

Astfel, potrivit Monitorul Prețurilor, benzina a ajuns între 7,06 lei și 7,12 lei pe litru, iar benzina a ajuns între 7,28 lei și 7,3 lei litru.

Seria scumpirilor la Petrom, după aproape o luni de prețuri stabile a început din 25 iulie, când prețurile au urcat cu câte 5 bani pe litru. Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 3,7%. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 5,5%.

În această perioada România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria, Malta.

În cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Malta.

Comparativ cu celelalte țări UE, România se clasează pe locul 9 la benzină fără taxe, ca fiind cea mai ieftină, după Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia, în timp ce motorina fără taxe comercializată la noi este pe locul al 10-lea în topul celor mai mici prețuri, după Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia.

sursa foto: Petrom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *