Piață nouă pentru cereale: România va putea exporta grâu în Indonezia

grâu Sursă foto: Unsplash

România va putea exporta grâu în Indonezia, anunță Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

ANSVSA informează că a primit confirmarea de la Ambasada Republicii Indonezia, printr-un mesaj al Ministrului Agriculturii de Jakarta, în ceea ce privește exportul diferitelor produse agricole, în special grâu, din România către Republica Indonezia.

Certificatul de analiză transmis de ANSVSA a fost evaluat de către Ministerul Agriculturii din Indonezia, care a concluzionat că documentul îndeplinește criteriile de selecție ale produselor agricole, inclusiv analiza compoziției boabelor de grâu.

“Având în vedere evaluarea pozitivă, sunt încântat să vă confirm faptul că România poate demara procesul exportului de grâu către Republica Indonezia“, s-a menționat în mesajul primit de la Meidyatama Suryodiningrat, ambasadorul Indoneziei la București.

În 9 octombrie, președintele ANSVSA, Alexandru Bociu și vicepreședintele Ioan Oleleu au primit vizita ambasadorul Indoneziei la București. Acesta a prezentat interesul Indoneziei de a importa grâne din România.

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *