Piața românească de artă, pe trend ascendent

Redacția iul. 17, 2021 0 comentarii
armark galerie

Piaţa românească de artă a continuat trendul ascendent în prima jumătate a anului 2021, în ciuda perioadei de pandemie generatoare de criză la nivel mondial, se arată într-un comunicat citat de News.ro.

Artmark, operator în piaţa românească de artă (aproximativ 85% din vânzările publice din piaţa românească, conform companiei), a înregistrat în prima jumătate a anului 2021 o creştere cu 7% a volumului total de adjudecări. De la un total de 6,16 milioane de euro pentru primul semestru 2020 a ajuns la 6,58 milioane de euro pentru primul semestru 2021.

În acest prim semestru, cea mai mare creştere s-a înregistrat pentru tematicile de artă contemporană şi avangarda românească, ale căror vânzări au sporit de la 994.000 de euro, în prima jumătate a anului 2020, la 1,5 milioane de euro, în prima jumătate a anului curent, aşadar cu peste 30%.

La capitolul artei de patrimoniu, adjudecările s-au menţinut la acelaşi nivel – de 2,38 milioane de euro în semestrul întâi din 2021 faţă de 2,39 milioane de euro în primul semestru din 2020, iar lipsa unei creşteri este explicată de evidenta reducere a ofertei de artă de patrimoniu, având în vedere apariţia tot mai rară a operelor de patrimoniu importante pe piaţa românească de artă, oferta fiind limitată natural, iar majoritatea acestora fiind oricum blocată în muzee ori în colecţii private importante.

Sursa foto: Artmark

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *