Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România, analizată de Guvern împreună cu Consiliul Concurenței – surse guvernamentale / „Cred că s-au mai calmat puțin lucrurile”

etichete, supermarket, produse, alimente, calorii, cumpărături Sursa foto: Unsplash / Karsten Winegeart

Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România la maxim 20% nu a fost discutată în ședința de guvern de joi, urmând să fie făcută o analiză împreună cu Consiliul Concurenței, au declarat, pentru G4Food, surse guvernamentale.

„Cred că s-au mai calmat puțin lucrurile”, a declarat persoana din Guvern.

Măsura este una controversată. Unii producători locali o susțin, în anumite condiții, iar alții spun că ar putea dezechilibra piața.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Bibiana Stanciulov, fondatoarea și proprietara Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului de Topoloveni, crede că plafonarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România este o idee „foarte bună”, dacă sunt îndeplinite anumite condiții: ingredientele să fie românești, iar procesarea și ambalarea produselor să se facă în România. „Dacă nu se impune obligația ingredientelor românești, nu este deloc bine nici pentru agricultură, nici pentru industria alimentară”, a adăugat ea, pentru G4Food.

Citește integral pe G4Food.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: