Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România, analizată de Guvern împreună cu Consiliul Concurenței – surse guvernamentale / „Cred că s-au mai calmat puțin lucrurile”

etichete, supermarket, produse, alimente, calorii, cumpărături Sursa foto: Unsplash / Karsten Winegeart

Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România la maxim 20% nu a fost discutată în ședința de guvern de joi, urmând să fie făcută o analiză împreună cu Consiliul Concurenței, au declarat, pentru G4Food, surse guvernamentale.

„Cred că s-au mai calmat puțin lucrurile”, a declarat persoana din Guvern.

Măsura este una controversată. Unii producători locali o susțin, în anumite condiții, iar alții spun că ar putea dezechilibra piața.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Bibiana Stanciulov, fondatoarea și proprietara Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului de Topoloveni, crede că plafonarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România este o idee „foarte bună”, dacă sunt îndeplinite anumite condiții: ingredientele să fie românești, iar procesarea și ambalarea produselor să se facă în România. „Dacă nu se impune obligația ingredientelor românești, nu este deloc bine nici pentru agricultură, nici pentru industria alimentară”, a adăugat ea, pentru G4Food.

Citește integral pe G4Food.