Plafonarea adaosului comercial la produsele procesate în România la maxim 20% nu a fost discutată în ședința de guvern de joi, urmând să fie făcută o analiză împreună cu Consiliul Concurenței, au declarat, pentru G4Food, surse guvernamentale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Cred că s-au mai calmat puțin lucrurile”, a declarat persoana din Guvern.

Măsura este una controversată. Unii producători locali o susțin, în anumite condiții, iar alții spun că ar putea dezechilibra piața.

Analize Economedia

România-Ungaria steaguri
un programator lucreaza la un laptop
adrian-dragos-paval-dedeman
economie calcule
somer calculator
burse, piete, multipli
bani, lei, economie, finante, deficit, inflatie
armata romana, capu midia, romania, nato, militari, soldati, antrenament, exercitiu militar, himars, rachete, sisteme de aparare aeriana
auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
transport
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
linie asamblare Dacia
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA

Bibiana Stanciulov, fondatoarea și proprietara Sonimpex Topoloveni, producătorul magiunului de Topoloveni, crede că plafonarea adaosului comercial la toate produsele procesate în România este o idee „foarte bună”, dacă sunt îndeplinite anumite condiții: ingredientele să fie românești, iar procesarea și ambalarea produselor să se facă în România. „Dacă nu se impune obligația ingredientelor românești, nu este deloc bine nici pentru agricultură, nici pentru industria alimentară”, a adăugat ea, pentru G4Food.

Citește integral pe G4Food.