Platformă de joburi: Digital marketing, software engineering, PR și HR, în topul celor mai căutate joburi în primele patru luni ale anului 2023

angajati, joburi, bestjobs, loc de munca Sursă foto: Unsplash

Programele de internship-uri și joburi entry-level în digital marketing, software engineering, PR, HR și audit sunt în top 10 cele mai căutate joburi pe platforma Hipo.ro, în perioada ianuarie-aprilie 2023, potrivit unei analize a platformei.

„Privind atent spre analiza celor mai căutate joburi în 2023 pe Hipo.ro, pe primele 4 locuri se află pozițiile din industria IT, ceea ce nu ne suprinde. La momentul actual există o ofertă generoasă de joburi în aria tehnologiei, fără a fi acoperite suficient de forța de muncă. Observăm un dezechilibru între cerere și ofertă. La întrebarea „Oare este acesta domeniul în care mă regăsesc?” își pot răspunde doar testând terenul. De-aceea, îi încurajăm pe toți tinerii la început de drum să aplice la programe de internship, trainee, stagii de practică sau joburi entry-level pentru a-și descoperi adevăratul potențial”, a declarat Dragoș Gheban, Managing Partner Hipo.ro. 

Potrivit platformei, în ceea ce privește criteriile pe baza cărora angajatorii recrutează în 2023, aproape jumătate dintre ei (46,7%) susțin că implicarea tinerilor în programe de internship este un adevărat avantaj la angajare. În aceeași măsură, Hipo.ro spune că sunt apreciate și experiențele anterioare ale tinerilor prin joburile entry-level.

Topul 10 cele mai căutate joburi, în perioada ianuarie-aprilie 2023,

  1. Digital Marketing Internship 
  2. Software Engineer – Starter program 
  3. Web Developer – entry level 
  4. Software Developer – Internship 
  5. PR/Marketing Assistant 
  6. Junior Java Developer 
  7. Junior QA Engineer 
  8. Junior Marketing Specialist 
  9. Junior HR Assistant 
  10. Internship Audit

Sursă foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *