Platforma Jobs for Ukraine a atras peste 9.000 de ucraineni utilizatori activi și 2.200 de angajatori la un an de la înființare

Redacția mart. 6, 2023 0 comentarii
joburi, loc de munca, recrutare

Jobs for Ukraine, platforma dezvoltată de acceleratorul de business InnovX-BCR și start-up-ul românesc de tehnologie Jobful, a atras peste 9.000 de candidați ucraineni și 2.200 de angajatori la un an de la înființare, potrivit unui comunicat de presă.

În cadrul platformei sunt prezente 2.800 de joburi. Anunțurile de locuri de muncă acoperă 57 de țări și 285 de orașe, multe dintre ele oferind posibilitatea de lucru de la distanță. 

Într-un an de la lansare, platforma de joburi a înregistrat mai mult de 133.000 de vizitatori unici, cu peste 700.000 de sesiuni de navigare online și s-a extins în zona de activități offline.

„La un an de la izbucnirea războiului, am sprijinit peste 5.000 de refugiați din Ucraina să aibă acces la piața muncii din România. Peste 4.300 de cetățeni ucraineni au fost ajutați prin intermediul jobs4ukr.com și a altor canale online, iar mai mult de 500 de persoane au beneficiat offline de ajutorul nostru, prin consiliere profesională, participare la târgul de joburi și alte activități și evenimente. Pe platformă, pe lângă anunțuri de joburi, utilizatorii pot găsi și o suită de resurse oferite de guvernele din celelalte țări din Europa, răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, asistență personalizată, dar și detalii despre cursuri gratuite de limba română și engleză, susținute cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru a depăși bariera lingvistică dintre ei și angajatori. Misiunea noastră nu se oprește aici și ne dorim ca pe viitor să integrăm și mai multe facilități în platformă, prin construirea unor programe de integrare”, Roxana Popa, director executiv, Asociația Proiect Voiajor.

Jobs4ukr.com este o platformă lansată în martie 2022 cu ajutorul Jobful și a acceleratorului de inovație InnovX-BCR, pentru a veni în sprijinul integrării pe piața muncii a refugiaților ucraineni, pe termen mediu și lung. Platforma a fost dezvoltată în doar 4 zile, cu scopul de a-i susține pe cei afectați de războiul din Ucraina să-și recâștige independența și stabilitatea financiară, prin acces facil și gratuit la oportunități de joburi din România. Pentru o comunicare eficiență cu refugiații, platforma dispune și de un chatbot în limba engleză, realizat de DRUID, care le oferă acestora răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări care apar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *