Platformă pentru vânzări de mașini la mâna a doua: Mașinile second-hand se vor scumpi și în 2024, pe fondul diminuării ecotichetului Rabla Plus

masini Sursa foto: Pixabay

Prețurile de vânzare ale mașinilor second-hand vor continua să crească, anul acesta, în România, însă nu la același nivel cu cel înregistrat în 2023, când, în medie, mașinile second-hand s-au scumpit cu 18%. Electricele și hibridele sunt principalele categorii de mașini rulate care se vor tranzacționa mai scump, datorită popularității în creștere a acestora, potrivit unei analize Instant.ro, platformă care intermediază vânzări de mașini second-hand.

Creșterea preconizată a segmentului electrice second-hand vine pe fondul diminuării valorii ecotichetului Rabla Plus, fapt ce poate genera un recul al pieței de mașini electrice noi. Pentru că interesul general față de mobilitatea sustenabilă și eficiență energetică se află în cel mai ridicat punct de până acum, cererea pentru mașinile electrice și hibride va fi, astfel, alimentată de piața second-hand.

„Există o cerere crescută pentru mașini second-hand, mai ales pentru cele mai accesibile, context ce va pune presiune pe prețuri, determinându-le să crească. Alături de dezechilibrul între cerere și ofertă și politicile guvernamentale cu privire la ecobonus, inflația va continua să joace un rol important și va amplifica creșterile prețurilor autovehiculelor la mâna doua. Anticipăm, astfel, prețuri mai mari anul acesta și un volum ridicat de tranzacționare pe segmentul electrice SH. Pe de altă parte, mașinile cu motorizare tradițională își vor menține prețurile sau chiar unele categorii se vor ieftini, în special cele diesel, în contextul tranziției către vehicule mai ecologice”, spune Andrei Duțulescu CEO, Instant.ro.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Ce tip de mașini second-hand vor cumpăra românii în 2024

În 2024, consumatorii vor fi mai pragmatici și flexibili în alegerea lor, luând în considerare atât necesitățile practice cât și bugetul disponibil.

Total Cost of Ownership (TCO – costul total ale deținerii unei mașini) va deveni, astfel, un indicator din ce în ce mai important în decizia de achiziție a unui autovehicul. De aceea, mașinile cu un consum eficient sunt tot mai căutate, indiferent dacă sunt pe benzină, motorină, hibride sau electrice. Iar datorită dimensiunilor convenabile pentru traficul urban și costurilor de întreținere reduse, mașinile compacte și de oraș se vor stabiliza în topul alegerilor de anul acesta.

Configurațiile tehnologice avansate, cum ar fi sisteme de asistență a șoferului și conectivitate îmbunătățită, vor fi și mai apreciate în 2024. Există deja un interes crescut pentru vehicule dotate cu sisteme de siguranță îmbunătățite.

Datorită confortului și eficienței pe care le oferă, mașinile cu transmisii automate vor urma în popularitate mai ales în mediul urban.

În 2024, însă, SUV-urile vor rămâne cea mai căutată clasă de autoturisme second-hand, în timp ce vehiculele electrice și hibride vor crește în popularitate, reflectând interesul tot mai mare pentru sustenabilitate și eficiență energetică al consumatorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.