Platforma SeedBlink va permite startup-urilor să atragă în mod continuu investiții, fără o rundă de investiții

xr:d:DAFiI9DV2l4:6,j:2660894059336833180,t:23060612 xr:d:DAFiI9DV2l4:6,j:2660894059336833180,t:23060612

Platforma de finanțare pentru startup-uri SeedBlink anunță că le va permite startup-urilor să atragă încontinuu fonduri de la potențiali investitori, în orice moment, și să asigure un flux constant de capital, fără să fie nevoiți să atragă runde clasice de finanțare.

„În contextul economic dinamic, dar volatil de astăzi, obținerea finanțării pentru startup-uri este mai dificilă. Cerințele necesare pentru a obține o finanțare de serie A sau serie B au crescut semnificativ față de acum 12-18 luni. Rundele tradiționale de finanțare durează acum mai mult pentru a se finaliza, determinând multe companii aflate la început să caute metode alternative de finanțare, cum ar fi finanțarea bazată pe venituri, împrumuturile de risc și crowdfunding-ul. Aceste metode ajută la prelungirea duratei de funcționare și susțin creșterea într-un peisaj de capital de risc mai restrâns”, a spus Eric Bartha, Head of Revenue la SeedBlink.

Actualul climat macroeconomic precar a redus în mod semnificativ perioada disponibilă de lichidități pentru multe startup-uri. În primul trimestru din 2024, activitatea fondurilor de venture capital din Europa Centrală și de Est a înregistrat un declin, finanțarea totală a capitalului de risc ajungând la aproximativ 0,5 miliarde de euro, în scădere cu 40% față de T4 2023, potrivit unui raport Vestbee.

Investitorili de tip angel și fondatorii vor putea să își pună în comun și să distribuie capitalul în cadrul propriilor rețele, favorizând oportunitățile de investiții colaborative prin utilizarea platformei.

În loc să aștepte ca lichiditățile lor să se epuizeze, startup-urile tehnologice europene pot adopta o strategie de a menține finanțarea deschisă în mod continuu pentru a obține angajamente din partea investitorilor în diferite etape.

De la lansare, SeedBlink a raportat peste un miliard de euro în active deținute, 374 milioane de euro mobilizate pentru investiții în startup-uri pentru peste 350 de companii din 15 țări și peste 4.000 de companii înscrise în programul de equity management.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: