Platforma Vola.ro a înregistrat o dublare a business-ului în ultimul an, pe fondul revenirii apetitului turiștilor pentru vacanțe

avion Sursa foto: Pixabay

Vola.ro a înregistrat o creștere de 152% a venitului net în comparație cu 2021 și o creștere de 142% a tranzacțiilor intermediate în raport cu anul trecut.

Conform Vola.ro, există și o creștere semnificativă la nivelul biletelor vândute în perioada iunie – august în comparație cu anul trecut. Mai exact, Vola a vândut 96.403 bilete pe timp de vară în 2021, pe când anul acesta a vândut 106.118 bilete, cu aproximativ 10% mai multe ca anul trecut, un nivel apropiat de cel pre-pandemic. În același timp, aceștia au rezervat cu 22 de zile înainte, spre deosebire de 17 zile înainte anul trecut, semn că acum, în contextul în care nu mai sunt restricții și există o siguranță mai mare privind deplasările, românii au încredere să facă rezervări din timp, astfel încât să prindă prețuri mai bune. 

Ridicarea restricțiilor impuse de pandemie și dorința românilor de a pleca mai mult și mai des după o lungă perioadă de interdicții s-au tradus într-o creștere semnificativă a călătoriilor din această vară. Așa cum era de așteptat, Italia este din nou destinația către și dinspre care românii au zburat cel mai mult, potrivit datelor emise de Vola.ro. Urmează zborurile interne (este al doilea an în care destinațiile interne ocupă a doua poziție în topul popularității) și zborurile spre și dinspre Marea Britanie, Spania, Grecia, Franța și Germania. În prezent, prețul mediu pentru un bilet dus-întors în zona Europei se situează între 130 și 150 euro. 

„Dacă în 2021 românii au preferat în număr destul de mare destinațiile interne, sezonul acesta de vară a însemnat revenirea la obiceiurile de consum post-pandemice. Astfel am revăzut în lista rezervărilor city break-urile, călătoriile în marile capitale europene, călătoriile la shopping, etc. Singura diferență semnificativă sunt prețurile mai mari la biletele de avion, ținând cont de cererea mare și de oferta încă redusă la biletele de avion” a declarat Claudia Tocilă

Destinațiile alese de români pentru vacanța de vară

Conform Vola.ro, datele nu au relevat schimbări majore în ceea ce privește destinațiile alese de români, Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia, Franța și Germania, alături de marile orașe din România, fiind din nou în top. Având în vedere că acestea sunt și statele în care există cele mai mari comunități români, cei mai mulți au călătorit pentru a-și vizita familiile din diaspora sau de acasă. Grecia, una dintre țările preferate de români pentru concediile de vară, este iarăși în topul clasamentului, mai ales că, în acest an, companiile aeriene și-au extins portofoliul cu foarte multe destinații de aici.

În ceea ce privește durata călătoriei, media a scăzut de la 10 zile în 2021 la 8 zile în 2022, semn că românii aleg să călătorească acum mai des, dar să stea mai puțin la destinație, având în vedere că nu mai sunt restricții și că au acum o flexibilitate mai mare în ceea ce privește deplasările. 

Cât despre orașele europene alese de români, Londra, Milano, Bruxelles, Viena, Paris și Barcelona sunt în topul listei vara aceasta. Dintre cele de la noi, Timișoara și Cluj-Napoca sunt destinațiile alese frecvent de români, cu mențiunea că pe ruta București – Cluj-Napoca a existat o creștere semnificativă în perioada festivalurilor, Electric Castle în iulie și Untold în august. 

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *