PNL şi PSD reiau, săptămâna aceasta, discuţiile privind măsurile fiscale care să ducă la reducerea deficitului bugetar. Surse liberale au precizat că PNL nu susţine introducerea de măsuri care să afecteze mediul de afaceri şi susţine reducerea cheltuielilor, la nivelul instituţiilor statului, fiecare ministru urmând să vină cu un astfel de plan, transmite News.ro. În privinţa TVA, este posibil să rămână doar două cote, de 9% şi 19 % şi să dispară TVA-ul de 5%.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Liberalii vor merge în coaliţie cu principiul că măsurile impuse la nivelul Executivului nu trebuie să afecteze mediul de afaceri şi susţin că şi la nivelul instituţiilor statului trebuie să se vină cu un pachet de măsuri pentru reducerea cheltuielilor.

PNL vrea ca fiecare ministru să vină cu un plan de reducere a cheltuielilor, care să nu inclusă concedieri.

Analize Economedia

auto, masina chinezeasca
om robot industria automotive
studenti, universitate, academie, absolventi
Piața de curierat, România, Cargus, Sameday, Fan Courier, Profit net, Cifră de afaceri, Pachet
Fermier cu legume
Linie asamblare uzina Dacia Mioveni (4)
Imagine apa piscină
Job, căutare de job, șomeri, tineri șomeri
Knauf Insulation, fabrica vata minerala sticla
George-Simion-Nicusor-Dan (1)
Steaguri Romania si UE
bani, lei, finante, bancnote, euro, 5 lei
bec iluminat, becuri
piata auto, uniunea europeana, romania
recesiune
sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
Piata 9 restaurant
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania

În privinţa TVA, s-a discutat despre păstrarea a doar două cote de TVA, de 9% şi 19% şi renunţarea la cota de 5%. În privinţa impozitului pe clădirile scumpe, s-a cerut o analiză privind media europeană şi exemplele din ale ţări privind introducerea unui astfel de impozit.

Măsurile fiscale ar urma să fie prezentate în acelaşi timp cu rectificarea bugetară, Executivul fiind presat să arate prin aceasta că poate reduce deficitul, astfel încât să respecte acordul cu Comisia Europeană.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat vineri că Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) va rămâne 9% la mâncare şi la medicamente, întrebând de ce pentru cluburi TVA este de 5% şi dacă este normal acest lucru, precizând că sunt prea multe excepţii în România.

“În discuţia mea cu Comisia – şi au dreptate, ”Domnule, trebuie să fie o ordine, nu puteţi veni cu şapte tipuri de TVA. Hotărâţi-vă!”. Şi am convenit că 9% rămâne mâncarea, rămân medicamentele, rămân protezele. Iertaţi-mă, de ce la cluburi este 5% TVA? Vă întreb pe dumneavoastră, e normal acest lucru? Sunt mult prea multe excepţii în România, lucru pe care nu ni l-a spus numai Comisia, l-au spus toate forurile financiare. Să pierdem toate fondurile europene şi să intre România într-un colaps, eu nu am să fac acest lucru, indiferent de ce voci vor apărea şi voi ieşi la dumneavoastră, la televiziuni, la presă unde doriţi şi o să explic foarte clar de ce trebuie făcut acest lucru. Normal, după ce voi lua decizii”, a afirmat Ciolacu.