Podul Giurgiu-Ruse : CNAIR lansează o nouă licitație pentru reparații pe secțiunea mobilă a ,,Podului Prieteniei”/Prima licitație a fost anulată pentru că niciun constructor nu a depus oferte

pod giurgiu dunare Sursa Foto: Facebook/ Dan Motreanu

CNAIR a lansat a doua licitație pentru reparațiile rosturilor de dilatație pe secțiunea mobilă a Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse. Prima procedură de achiziție a fost anulată pe 27 martie 2024 după ce niciun constructor nu a depus ofertă. Reparațiile rosturilor de dilatație se fac pe jumătatea din administrarea României, segment pe care s-au făcut reparații capitale (reabilitare) în 2015 și 2016. Pe jumătatea bulgară, s-au făcut lucrări la rosturile de dilatație, iar anul acesta ar urma să înceapă și lucrările majore, potrivit presei de la Sofia care explică întârzierea prin lipsa supervizorului.

A doua licitație menține costul estimat de 1,7 milioane lei și durata totală de 8 luni, din care 3 luni pentru lucrările efective, potrivit documentației pe care a consultat-o Economedia.

,,Lucrări de reparații la dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație de tip pieptene de la pilele P16, P18 și P19 atât pe Calea 1 și Calea 2 la Pod pe DN5 km 64+884 peste Dunăre la Giurgiu” -SEAP.

Expertiza tehnică pentru reparațiile rosturilor de la Pilele 16, 18 și 19 a fost realizată în 2023, potrivit documentației tehnice :

Ofertele pot fi depuse până pe 16 aprilie, iar prețul reprezintă 80 % din punctajul total. Lucrările se fac cu bani de la Bugetul Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor din România va primi de la Comisia Europeană 6,9 milioane euro pentru proiectarea unui nou pod peste Dunăre la Giurgiu – Ruse, finanțarea fiind aprobată în cadrul Programului CEF Connecting Europe Facility, pachetul de Mobilitate Militară prin care se asigură 50% din fonduri, potrivit unui comunicat de presă de la Bruxelles.

Imagini din timpul reparațiilor pe jumătatea Bulgară a Podului :

Cozi Frontiere/ reparații Pod Giurgiu Ruse
Sursa Foto : UNTRR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *