Podul peste Dunăre de la Brăila: Astaldi a montat 16 din cele 86 de segmente ale tablierului metalic

Tablier Pod Brăila

Constructorul podului suspendat de la Brăila a montat 16 din cele 86 de segmente ale tablierului metalic, pe șantier fiind aduse deja 32 de componente, a anunțat miercuri, după o verificare pe șantier, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Din cele 16 segmente ale tablierului metalic, 10 sunt montate pe zona centrală a Podului, iar alte 6 piese la blocurile de ancoraj de pe ambele maluri. Podul cu o lungime de 2 kilometri ar urma să fie deschis circulației în decembrie, cu o condiție: finalizarea parțială a drumurilor de legătură, aproximativ 10 km, fără de care podul riscă să devină „cel mai scump muzeu”.

Podul de la Brăila, supranumit „Golden Gate” de România, va fi cel mai mare din țară și al treilea din Europa ca dimensiune.

„Montajul tablierului la Podul peste Dunăre de la Brăila avansează bine:

Au sosit în șantier 32 de tronsoane de tablier. 10 au fost montate deja, pe zona centrală a podului.

Alte câte 5 elemente de tablier au fost sudate la sol, la fiecare pilon (de pe malul dinspre Brăila și de pe malul dinspre Tulcea).

– 6 tronsoane au fost montate între blocurile de ancoraj și piloni, pe ambele maluri.

Alte 6 tronsoane, 3 pe fiecare mal, se sudează și se pregătesc de montaj, lângă blocurile de ancoraj.

În total vor fi 86 de segmente de tablier metalic ce vor fi montate. Acestea vor forma structura suprafeței de rulare a podului de la Brăila. Fiecare segment al tablierului metalic are o greutate medie de 250 de tone. Segmentele de tablier metalic au fost realizate la șantierul naval Brăila.

Continuă lucrările și la drumurile de acces, atât pe malul dinspre Tulcea, cât și pe cel dinspre Brăila.

Având în vedere promisiunea constructorului de a termina lucrarea, până în decembrie anul acesta, depunem toate eforturile pentru a-l sprijini să-și respecte angajamentul”, a transmis secretarul de stat.

Investiția presupune amenajarea a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri sunt pe teritoriul județului Tulcea. Deasupra Dunării este podul suspendat, în lungime 1,9 kilometri. Podul are trei deschideri: o deschidere principală (1120 m) și două deschideri laterale de 489,6 m pe malul Brăila și de 364,6 m pe malul Tulcea. De o parte și de alta sunt prevăzute două viaducte de acces în lungime de câte 110 m fiecare. Drumul principal va avea două benzi pe sens și va lega județul Brăila de județul Tulcea, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens, în lungime de 4,3 km. În rest, vor fi realizate intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe, pasaje și o stație de taxare.

Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar constructorul a intrat în teren la sfârşitul anului 2018. Antreprenor general este asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure, care a câştigat contractul de aproape o jumătate de miliard de euro. Lucrările pentru podul cu o lungime de 2 kilometri au început efectiv în primăvara anului 2019.

Comentarii

  1. O intrebare de la un prieten:
    Cum va trece Armata Romana Podul in caz de razboi daca nu are sosele de conectare cu Podul?

    Consiliul Judetean Braila / Galati stiu de ce!
    Din incompetenta !
    ☹☹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *