Politehnica București lansează un o licitație de 600.000 de euro pentru construcția studiourilor Euronews România

Sigla Euronews Sigla Euronews

Universitatea Politehnica București a lansat în SICAP un contract de 2,9 milioane lei (circa 600.000 de euro) pentru realizarea studiourilor televiziunii de știri Euronews. Lucrările se vor desfășura la sediul UPB, Bulevardul Iuliu Maniu nr. 1 – 3, corp A, etajele 8 și 9. Ofertele trebuie depuse, repede, până în 15 iulie, iar departajarea firmei câștigătoare se va face în raport de 70% pe preț și 30% pe timpul cât mai scurt de executare a lucrărilor. Durata estimată a contractului este de 6 luni, în condițiile în care rectorul Politehnicii, Mihnea Costoiu, a anunțat că televiziunea ar urma să emită din acest an.

În aprilie, Politehnica a organizat o licitație cu valoare de aproximativ 15 milioane lei pentru dotarea cu echipamente specifice de televiziune, pentru care a primit oferte în luna mai. Acestea sunt în evaluare până în 6 septembrie. Licitația vizează achiziția de sistem de producție știri, sistem de emisie, studio de televiziune și servicii de mentenanță pentru o durată de minim 36 luni, confom specificațiilor caietului de sarcini.

„Necesitatea achiziției rezidă din contextul parteneriatului UPB-Euronews pentru a crea Euronews România – o nouă televiziune de știri cu un caracter înalt de independență, transparență în activitatea desfășurată, cu caracter policultural, bazată pe valori europene. Pe lângă scopul comercial și de promotor al valorilor europene prin oferta unui jurnalism de calitate și independent, televiziunea realizată are și o componentă educativă prin practică studențească la nivelul universității”, se explică în caietul de sarcini a licitației pentru echipamente.

Echipă de 100 de oameni, știri regionale și internaționale

UPB a anunțat în ianuarie semnarea unui parteneriat cu Euronews pentru lansarea Euronews Romania, un canal de știri nou, independent destinat publicului vorbitor de limba română. Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV.

În aprilie, a fost anunțat redactorul-șef al postului TV : Andra Miron Diaconescu, jurnalistă care a lucrat 14 ani la Realitatea TV, iar, în ultimii ani, a fost șef al comunicării la Consiliul Județean Ilfov. Numele, ales „după un proces de selecție foarte competitiv”, a fost anunțat într-o conferință de presă la care au participat Michael Peters (CEO-ul Euronews) și Mihnea Costoiu (Rectorul Universității București, cu care Euronews a făcut parteneriatul pentru proiectul din România).

Potrivit sursei citate, la sfârșitul acestui an, stația are în proiect pornirea emisiei în România. Andra Miron, ca angajată Euronews, raportează nemijlocit Directorului Editorial al Afiliaților Marca Euronews, François Chignac, cu sediul în Lyon, Franța, spun oficialii grupului european.

Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti pentru a lansa Euronews Romania, un canal de stiri nou, destinat publicului vorbitor de limba română.

Noul canal de stiri va avea propria echipa de jurnalisti si corespondenti din toata Romania, dar si de la Bruxelles. Pana la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajati la nivel local. Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru, viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România.

Sigla Euronews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *