Polonia va solicita miniștrilor telecomunicațiilor din UE să semneze o declarație privind securitatea cibernetică la Varșovia / Sunt vizate inclusiv atacurile asupra cablurilor submarine

cabluri submarine de internet Sursa foto: Rodica Vasiliev | Dreamstime.com

Polonia intenționează să solicite statelor membre ale UE să semneze o declarație privind securitatea cibernetică în cadrul unei reuniuni informale a miniștrilor telecomunicațiilor, care va avea loc la Varșovia la începutul lunii martie, transmite Euronews.

Textul, care este încă în discuție, va acoperi domenii precum pregătirea pentru incidente, dar și o cooperare mai strânsă, potrivit unor surse din cadrul instituțiilor UE.

Consolidarea securității cibernetice în UE este una dintre prioritățile-cheie ale Poloniei în timp ce prezidează reuniunile UE în prima jumătate a acestui an.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Pe ordinea de zi a reuniunii miniștrilor telecomunicațiilor din 4-5 martie, care este „în întregime dedicată” securității cibernetice, se va afla, de asemenea, problema răspunsului la incidente și crize la scară largă, consolidarea cooperării civil-militare în spațiul cibernetic și investițiile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

O scrisoare a guvernului olandez către Parlament, la începutul acestei luni, a făcut, de asemenea, aluzie la declarația de la Varșovia. Potrivit ministrului economiei, Dirk Beljaarts, Olanda va sublinia faptul că documentul ar trebui să includă o referință la „o politică rezistentă în viitor”, deoarece peisajul de reglementare se dezvoltă rapid.

Comisia Europeană a transmis vineri că va lua măsuri pentru a consolida securitatea și reziliența cablurilor submarine, care fac parte din infrastructura critică a Europei, în urma incidentelor recente din Marea Baltică.

Euronews a raportat la începutul acestei luni că 20 din cele 27 de țări ale UE nu au reușit să adopte legislația națională care să permită intrarea în vigoare a normelor cibernetice pentru entitățile critice.

Directiva 2 privind securitatea rețelelor și a informațiilor (NIS2), care a fost aprobată în 2022 cu scopul de a proteja entitățile critice, cum ar fi energia, transportul, sectorul bancar, apa și infrastructurile digitale, împotriva incidentelor cibernetice majore, nu a fost încă implementată în majoritatea țărilor europene.

În cursul unei dezbateri desfășurate săptămâna trecută în Parlamentul European la Strasbourg, Comisia a solicitat statelor membre să pună urgent în aplicare NIS2 pentru a îmbunătăți gradul de pregătire și reziliența UE în timpul crizelor hibride, cum ar fi atacurile recente asupra cablurilor submarine.