Portughezii de la GreenVolt au cumpărat cu 83 milioane de euro parcul fotovoltaic din Giurgiu al Samsung

Redacția iun. 17, 2022 0 comentarii
Parc fotovoltaic

Compania portugheză GreenVolt a cumpărat cu 83 milioane de euro un parc solar fotovoltaic din Giurgiu, unul dintre cele mai mari din România, deținut anterior de gigantul Samsung.

Contractul de achiziție a fost semnal la sfârșitul lunii mai, achiziția fiind făcută de către GreenVolt prin intermediul filialelor sale din România, V-Ridium Solar 45 și V-Ridium Renewables.

Parcul era deținut anterior de LJG Green Source Energy Alpha de la Samsung C&T Corporation.

Parcul are 45 MW şi operează din 2013 în judeţul Giurgiu

Valoarea totală a tranzacției este de 83 milioane de euro. Achiziţia este parte din strategia GreenVolt deoarece, pe de o parte, profitabilitatea așteptată este semnificativ peste costul capitalului propriu al companiei și, pe de altă parte, oferă oportunitatea de optimizare a randamentului financiar al acestui activ, fie prin stabilirea unui potenţial contract bilateral de cumpărare a energiei (PPA), fie prin optimizarea operațională a managementului parcului și prin potențialul de „repowering” al acestui activ pe termen mediu.

„Această achiziție marchează un alt pas în strategia de creștere definită de GreenVolt”, spunea João Manso Neto, CEO-ul GreenVolt, în mai, odată cu anunțul tranzacției. „LIONS Park ne consolidează capacitatea de generare din surse regenerabile, deschizând o gamă largă de posibilități pentru comercializarea acestei energie”, a adăugat el.

GreenVolt se așteaptă să optimizeze rentabilitatea financiară a acestui activ prin stabilirea unui potențial acord bilateral pentru vânzarea de energie electrică nereglementată (PPA), optimizarea managementului operațional al parcului și potențialul de „repowering” pe termen mediu al acestui activ.

Echipa de Strategie şi Tranzacţii a EY România a oferit GreenVolt servicii de due diligence financiar și fiscal și asistenţă privind aspecte de structurare fiscală și contabilă.

Sursa foto: Twitter / GreenVolt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.