Poșta Română își digitalizează activitatea financiară cu ajutorul unui fintech românesc

Redacția iul. 15, 2022 0 comentarii
posta romana

Compania Națională Poșta Română a anunțat vineri că a încheiat un parteneriat cu compania fintech românească Finqware, pentru a eficientiza activitatea financiară a companiei.

În baza acestui acord, angajații Direcției Economice vor testa aplicația fintech-ului, care conectează toate conturile bancare ale companiei într-o singură platformă, în timp real, prin tehnologie open banking.

„Parteneriatul cu Finqware ne permite să experimentăm și să evaluăm cele mai noi tehnologii din domeniul financiar, precum open banking, pentru a eficientiza activitatea Poștei Române. Prin adoptarea acestor soluții emergente care inovează metodele de furnizare a serviciilor financiare, Poșta Română mai face un pas spre digitalizarea proceselor interne ale companiei”, a spus Valentin Ștefan, Directorul General al Companiei Naționale Poșta Română.

Finqware este o companie înființată în 2018, fiind fondată de doi foști bancheri, Cosmin Cosma și Dănuț Covălciuc, și doi programatori, Dumitru Țârâianu și Alex Bejan, cu experiență în infrastructura bancară și design de aplicații mobile. Compania a fost autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României în mai 2022. Până acum, startup-ul a obținut investiții de circa 800.000 de dolari, printre finanțatori numărându-se și fondul de investiții GapMinder. Acum, compania țintește să atragă 450.000 de euro pe SeedBlink.

Sursa foto: Posta Romana, Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *