Povara cheltuielilor, tot mai greu de dus pentru britanici. Autoritățile de reglementare din Marea Britanie avertizează cu privire la reclame înșelătoare de tipul ”cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu”

fonduri bani euro Pexels/ Cottonbro

Persoanele responsabile pentru reclamele înşelătoare la ofertele de tipul ”cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” riscă doi ani de închisoare, a avertizat autoritatea de reglementare a sectorului financiar din Marea Britanie, care a spus firmelor care oferă împrumuturile să nu mai încurajeze ”cumpărarea sub impuls” şi să precizeze taxele de rambursare cu întârziere, transmite News.ro, citând Reuters.

Pe măsură ce criza costului vieţii din Marea Britanie se înrăutăţeşte, Autoritatea pentru Conduită Financiară a spus aşa-numitelor firme BNPL (Buy Now Pay Later) şi Consorţiului Britanic pentru Retail (British Retail Consortium) că beneficiile împrumuturilor pe termen scurt, fără dobândă şi la faţa locului sunt subliniate în reclame fără indicaţii corecte şi proeminente despre riscurile relevante.

În timp ce împrumuturile BNPL, care repartizează rambursările pentru bunuri precum haine pe câteva săptămâni, nu sunt reglementate în Marea Britanie, FCA are competenţe de a interveni în modul în care sunt promovate şi a forţat anul acesta să fie retrase sau modificate 4.226 de promoţii.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Banii devin din ce în ce mai puţini pentru mulţi britanici, care se confruntă cu creşterea costurilor energiei şi cu o inflaţie aflată la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, care duce la creşterea preţurilor alimentelor, făcând produsele BNPL o opţiune în criză financiară.

”Pe măsură ce ne confruntăm cu o criză a costului vieţii, consumatorii sunt nevoiţi să ia decizii dificile cu privire la finanţele lor şi la modul în care plătesc pentru bunuri şi servicii”, a declarat Sheldon Mills, directorul executiv pentru consumatori şi concurenţă al FCA.

Creditorii BNPL câştigă bani luând o parte din ceea ce vând comercianţii, iar unele bănci s-au alăturat recent grabei de a servi clienţi care, în mod normal, nu ar putea obţine un card de credit sau ar trece de verificările stricte de credit.

Unii creditori BNPL percep comisioane de întârziere, iar neplata poate afecta, de asemenea, ratingurile de credit ale consumatorilor.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: