Premier Energy cumpără Hargaz Harghita Gaz, companie care a renunțat la activitatea de furnizare de gaze pentru cei peste 7.000 de clienți în ultimele luni

gaz Republica Moldova Sursa foto: Moldovagaz Facebook

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care turnizorul şi distribuitorul de gaze naturale Premier Energy, controlat de fondul ceh de investiţii Emma Capital, preia distribuitorul de gaze Hargaz Harghita Gaz.

În conformitate cu prevederile Legii concurenței (nr. 21/1996), această operațiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenței. Autoritatea de concurență va evalua concentrarea economică în scopul stabilirii compatibilității sale cu un mediu concurențial normal și va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Companiile din grupul Premier Energy sunt active pe piața gazelor naturale din România în calitate de distribuitori și furnizori, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, realizând activități de racordare la sistemele de distribuție a gazelor naturale, mentenanța instalațiilor de racordare, verificarea instalațiilor de utilizare, revizii, proiectare, eliberare avize, precum și extinderi de sisteme de distribuție.

La începutul anului 2022, grupul Premier Energy a preluat companiile Ecoenergia și Alive Capital, devenind, astfel, activ și pe piața energiei electrice din România în calitate de producător de energie electrică alternativă, furnizor și trader. În Republica Moldova, grupul Premier Energy este activ pe piața distribuției și furnizării de energie electrică.

Hargaz Harghita Gaz își desfășoară activitatea pe piața gazelor naturale din România în calitate de distribuitor, precum și pe piața activităților conexe distribuției de gaze naturale, respectiv: proiectarea și executarea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, proiectarea și executarea instalațiilor de utilizare a gazelor naturale.

Până la data de 1 noiembrie 2021, Hargaz Harghita Gaz a beneficiat și de o licență de furnizare a gazelor naturale.

Hargaz Harghita Gaz este unul din numeroșii furnizori care au renunțat la activitate, în ultimul an, din cauza prețurilor mari de achiziție a gazelor, după cum a scris Economedia aici. Compania avea 7.346 clienți, care au fost preluați de un furnizor de ultimă instanță.

Sursa foto: Moldovagaz Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *