Premierul Florin Cîțu: ”Sunt multe proiecte care au fost în buget şi au o execuţie aproape zero, ceea ce nu este admisibil”

Florin Cîțu - InquamPhotos Octav Ganea 1 sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că a discuat cu membrii Cabinetului despre execuţia bugetară şi despre cum poate fi ea accelerată în a doua parte a anului. ”Sunt multe proiecte care au fost în buget şi au o execuţie aproape zero, ceea ce nu este admisibil”, afirmă premierul, citat de News.ro.

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă este mulţumit de investiţiile publice, cifrate la peste 21 de miliarde de lei, deşi la începutul anului îşi asumase o ţintă mult mai mare.

”Pe de o parte, dacă mă uit la ce s-a întâmplat anul trecut cu investiţiile şi faţă de ultimii zece ani, da, investiţiile sunt la un nivel record. Dacă mă uit la exeuţia bugetară se putea mai mult”, a răspuns premierul.

Acesta anunţă că a discutat la finalul şedinţei de Guvern despre execuţia bugetară.

”Am prezentat faptul că sunt multe proiecte care au fost în buget şi au o execuţie aproape zero, ceea ce nu este admisibil din punctul meu de vedere. Trebuie revăzut modul cum a fost programată execuţia bugetară pentru mai multe ministere”, a mai declarat premierul.

Acesta anunţă că a cerut miniştrilor ”să revizuiască şi să vadă ce s-a întâmplat în primele şase luni de zile”.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *