Premierul Florin Cîţu susține că primii bani prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor veni în noiembrie – decembrie

Redacția sept. 27, 2021 1 comentarii
bani euro sursa Comisia Europeana

Premierul Florin Cîţu spune că primii bani prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor veni la sfârşitul lunii noiembrie sau începutul lunii decembrie, neprecizând suma exactă, transmite News.ro. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, e azi în România, în vederea finalizării procesului de evaluare a PNRR.

„Veţi vedea ultima variantă a PNRR. Este un moment istoric pentru România. O componentă a Planului de investiţii pe care îl avem pe următorii opt ani de zile, cel puţin, cele 29,9 miliarde euro care vin prin PNRR, 9,7 miliarde de euro din 48 de miliarde la nivel european sunt pentru transporturi. E cea mai mare sumă din UE. Avem 3,6 miliarde pentru România educată, deci vor merge în educaţie. Sunt fonduri pentru sănătate, pentru spitale noi. Este un program de investiţii clar, dar şi reformă, pentru că ele merg împreună. Primii bani vor fi la sfârşitul lui noiembrie sau inceputul lui decembrie. Vom vedea exact suma la acel moment”, a declarat luni Florin Cîţu.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen va face luni o vizită oficială la Bucureşti în contextul finalizării procesului de evaluare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României în cadrul NextGenerationEU. Ursula von der Leyen va avea întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. Înaintea vizitei, Ursula von der Leyen a scris pe Twitter că este în drum spre România pentru a vedea cum se desfăşoară redresarea pe teren.

Sursa foto: Comisia Europeană

Comentarii

  1. Nu inteleg in ce an vor veni banii?
    Preferatul lui Iohannis, are minciuna în sînge, ca pe o boală.
    Florin Cîţu minte cum respiră şi singura lui scuză e că el însuşi crede în propriile-i minciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *