Premierul Nicolae Ciucă: Există posibilitatea să susținem creșterea salariului minim și a pensiilor în 2023. Vom lua măsuri de sprijin similare voucherelor și anul viitor

bani, salarii, calcul pixabay.com sursa foto: Pixabay.com

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, că există posibilitatea ca Guvernul să susțină în anul 2023 creșterea salariului minim și a pensiei, el fiind întrebat când va crește salariul minim conform directivei aprobate recent de Parlamentul European privind un salariu minim european.

El a precizat însă că aceste date vor fi făcute public după ce va exista proiecția de buget pe anul 2023. „Este cât se poate de posibil, există voința atât a PSD, cât și a PNL, astfel încât să luăm o astfel de decizie”, a precizat Ciucă.

Întrebat dacă Guvernul va continua măsuri precum voucherele de 250 lei acordate o dată la două luni, premierul a afirmat: „În funcție de evoluția situației și în funcție de fondurile de care dispunem, pe de o parte trebuie să avem în vedere să acoperim creșterea inflației. Am luat deja două măs de a asigura cetățenilor vulnerabili cu salarii mici cu pensii mici acest sprijin financiar, o dată la începutul anului și o dată în a doua parte a anului. Gândim să gândim și să luăm măsuri similare și în anul viitor”, a precizat Ciucă.

sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *