Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu oficialii Romgaz privind gazele din Marea Neagră și centrala de la Iernut

gaze Caragele Romgaz

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, marți, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Romgaz, pentru a analiza aspecte privind producția de gaze naturale și punerea în producție de noi sonde, arată un comunicat al Executivului.

Potrivit acestuia, cu acest prilej, a fost prezentată implicarea Romgaz în proiectele offshore la Marea Neagră, inclusiv Neptun Deep. Conducerea companiei a prezentat, totodată, evoluția proiectului centralei de producere a energiei electrice de la Iernut, cu o putere instalată de 430 de MW.

„Guvernul acordă o importanță deosebită investițiilor care contribuie la consolidarea securității energetice a țării. Rolul Romgaz, ca și companie națională, este determinant în implementarea planurilor Guvernului de a atinge acest obiectiv. Avem nevoie de un ritm alert în implementarea acestor proiecte, iar pentru asta am asigurat toate instrumentele necesare, atât financiare, cât și legislative”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Reamintim, după cum a scris Economedia anterior, că producătorul de gaze controlat de stat Romgaz a scos la licitație în SICAP, chiar de 1 ianuarie, două contracte-cadru, de 26, respectiv 36 milioane lei, pentru achiziția de echipamente aferente operațiunilor de foraj sonde – țevi de oțel, capete de coloană și capete de erupție, necesare pentru efectuarea programului 2023 – 2025 care presupune săparea a circa 40 de noi sonde de cercetare/explorare. Sondele vor fi de mică, medie dar și mare adâncime, între 1.300 și 5.300 metri, iar punerea lor în funcțiune va conduce la accesarea unor noi surse de gaz și reducerea declinului natural al producției

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Comentarii

  1. Felicitari ca se ocupa direct, ca sa nu auzim numai detractorii pe realitateaplus, sa auzim ca premierul intreaba regulat ce au facut companiile din energie si cu ce i poate ajuta! Asta inseamna guvernare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *