Premierul Nicolae Ciucă: Depozitele de gaz sunt în prezent peste 30% pline. Până la 1 noiembrie ne propunem să le avem la 80%

Moldovagaz Sursa/Moldovagaz Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că România își propune să aibă depozitele de gaz 80% pline până la 1 noiembrie, minimul necesar pentru a putea trece peste iarnă.

„Depozite de gaz – fiecare țară membră trebuie să intre în iarnă cu 80% capacitate de depozitare. Noi suntem puțin peste 30-40%. Angajamentul este ca până la 1 august să avem în depozite 46%, până la 1 septembrie – 57%, până la 1 octombrie – 66% și până la 1 noiembrie – 80%. Ca atare, în următoarea lună avem toate premisele să putem duce în depozitele de gaz încă 5%. În momentul de față prin această stație se introduc în rețea peste 3 milioane de metri cubi de gaz. Este minimum necesar pentru a avea asigurată cantitatea de gaz care este necesară pentru a trece prin iarnă”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Și ministrul Energiei Virgil Popescu a dat asigurări că România va avea destule gaze în depozite.

Premierul Nicolae Ciucă a mai afirmat că se fac demersuri pentru ca România să aducă gaze din alte surse. „Așa cum am discutat, suntem în discuții cu Azerbaijan, se discută cu partea americană pentru GNL și discutăm, pentru că nu depinde doar de partea de origine și primire, respectiv la noi în țară discutam și de zonele de tranzit să primim acceptul Turciei, Bulgariei și Greciei, am înțeles că este finalizat și putem aș discutăm mai facil această posibilitate de aducere a gazului în țară”, a mai precizat el.

Sursa/Moldovagaz Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *