Presa din Grecia include România printre cele mai ieftine destinații din Europa pentru vacanțe last minute: Cinci destinații relativ apropiate pentru vacanțe de vară în străinătate, cu buget redus

Cluj Napoca Emerging Europe sursa foto: Emerging Europe

Care sunt cele mai ieftine destinații de vacanță din Europa? Deși nu există un răspuns la îndemână, o simplă privire asupra datelor statistice privind costul vacanțelor în diferite părți ale „Bătrânului Continent” poate fi edificatoare. Ba chiar, dacă te uiți mai bine, poți economisi până la jumătate din cheltuielile pe care le-ai calculat pentru vacanța ta de anul acesta, rămânând cu bani pentru a face o a doua călătorie, de ce nu, în toamnă sau pentru a zbura către o destinație mai exotică vara viitoare, scrie Esquire, citată de Rador.

Lista care te va salva

Există cinci destinații care sunt cu adevărat de top și, în același timp, atât de accesibile, încât o zi de vis în ele te va costa cât te-ai aștepta să plătești pentru o noapte de cazare într-un hotel de categoria a doua.

Cea mai ieftină, în imediata vecinătate a Greciei, este Bulgaria, unde se poate merge chiar și cu mașina. Nu numai Sofia merită văzută. Munții și plajele sale sunt, de asemenea, de o frumusețe surprinzătoare.

Urmează la rând România, cu orașe mari pentru o plimbare de vis, precum Bucureștiul și Cluj-Napoca. Acolo veți găsi multe muzee și restaurante și vă veți bucura de viața de noapte. În fine, castelele din Transilvania și zonele cu o frumusețe naturală deosebită pe care le are țara sunt experiențe pe care ai face bine să le prețuiești.

Pe locul trei se află Muntenegru, cu lunga sa istorie și cu unul dintre cele mai impresionante fiorduri din lume. Multe scene din Game of Thrones au fost filmate în această țară.

Pe locul patru este Portugalia, care este una dintre cele mai frumoase și romantice țări din lume, în timp ce Slovenia completează clasamentul cu cele mai ieftine cinci destinații europene. Ambele țări sunt extraordinar de interesante, cu un litoral cu o frumusețe aparte, diferită.

Sursa: Esquire/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

sursa foto: Emerging Europe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *