Presa internațională: Microsoft va reduce mii de locuri de muncă în toate diviziile

Redacția ian. 18, 2023 0 comentarii
microsoft

Microsoft intenționează să reducă mii de locuri de muncă, unele roluri urmând să fie eliminate în cadrul diviziilor de resurse umane și inginerie, potrivit unor informații apărute marți în presă, scrie Reuters.

Concedierile preconizate ar fi cele mai recente în sectorul tehnologic din SUA, unde companii precum Amazon și Meta au anunțat exerciții de reducere a personalului ca răspuns la încetinirea cererii și la înrăutățirea perspectivelor economice globale.

Măsura luată de Microsoft ar putea indica faptul că sectorul tehnologic ar putea continua să elimine locuri de muncă.

Postul TV Sky News a relatat, citând surse, că Microsoft intenționează să reducă aproximativ 5% din forța sa de muncă, adică aproximativ 11.000 de posturi.

Compania intenționează să reducă miercuri locurile de muncă într-o serie de divizii de inginerie, a relatat Bloomberg News, potrivit unei surse, în timp ce Business Insider a relatat că Microsoft ar putea reduce personalul de recrutare cu până la o treime.

Reducerile vor fi semnificativ mai mari decât alte runde din ultimul an, potrivit raportului Bloomberg.

Microsoft a refuzat să comenteze rapoartele.

Compania avea 221.000 de angajați cu normă întreagă, dintre care 122.000 în Statele Unite și 99.000 la nivel internațional, la data de 30 iunie, potrivit declarațiilor.

Microsoft se află sub presiune pentru a menține ratele de creștere ale unității sale de cloud computing Azure, după ce mai multe trimestre de scădere pe piața computerelor personale au afectat vânzările de Windows și dispozitive.

În luna iulie a anului trecut, compania declarase că un număr mic de roluri au fost eliminate. În octombrie, site-ul de știri Axios a relatat că Microsoft a concediat sub 1.000 de angajați din mai multe divizii.

Acțiunile Microsoft, care urmează să raporteze rezultatele trimestriale pe 24 ianuarie, erau în creștere marginală la sfârșitul după-amiezii.

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *