Președintele Braziliei: Secetele, inundaţiile, furtunile şi incendiile sunt din ce în ce mai frecvente şi compromit securitatea alimentară şi energetică

seceta-Pexels-e1590398621579-640x400 Foto: Pexels

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat sâmbătă, la summitul G20, că lumea se confruntă cu o „urgenţă climatică fără precedent”, dând ca exemplu inundaţiile din ţara sa, transmite France Presse conform Agerpres.

„Absenţa unui angajament în favoarea mediului ne-a condus la o situaţie de urgenţă climatică fără precedent”, a declarat el în debutul reuniunii de două zile la vârf, organizată la New Delhi.

„Secetele, inundaţiile, furtunile şi incendiile sunt din ce în ce mai frecvente şi compromit securitatea alimentară şi energetică”, a adăugat Lula, a cărui ţară va găzdui summitul asupra climatului COP30 în 2025.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Liderii G20 s-au reunit la New Delhi în condiţiile în care acest an va fi probabil cel mai fierbinte din istorie, dar speranţele sunt slabe pentru a vedea grupul, divizat, punându-se de acord asupra unor acţiuni ambiţioase care să permită rezolvarea crizei climatice, notează AFP.

Trei probleme-cheie se află pe agenda summitului de la New Delhi: triplarea capacităţilor mondiale în materie de energie regenerabilă, reducerea progresivă a utilizării combustibililor fosili, precum cărbunele, dar şi finanţarea tranziţiei verzi în ţările în curs de dezvoltare.

În luna iulie, miniştrii energiei din ţările G20 nu au furnizat totuşi nicio foaie de parcurs pentru reducerea emisiilor şi nici nu au menţionat în declaraţia lor finală cărbunele, care constituie totuşi unul dintre principalii factori care contribuie la încălzirea climatică.

„Comunicatele care au fost publicate sunt trist de inadecvate”, a declarat în această săptămână pentru AFP Simon Stiell, de la Convenţia cadru a Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (CNUCC).

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: