Preşedintele Comisiei Europene: Recesiunea loveşte Rusia. Asta arată severitatea şi impactul sancţiunilor noastre

ursula-von-der-leyen-sursa-comisia-europeana

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cataloghează drept „atroce” atacurile armatei ruse asupra unor spitale din Ucraina şi consideră că trebuie luată în calcul ideea ca acestea să fie investigate drept crime de război. Aceasta susţine că obligaţiunile ruseşti sunt încadrate la categoria „junk” de către agenţiile de rating, ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei, scrie News.ro.

„Cred că este atroce bombardarea unei maternităţi, spre exemplu şi cred că trebuie investigată chestiunea crimelor de război. E un lucru care trebuie luat în calcul în cea mai serioasă manieră”, a afirmat Ursula von der Leyen vineri după amiază, la finalul reuniunii informale a liderilor ţărilor UE de la Versailles.

Aceasta a amintit de sancţiunile impuse Rusiei pe plan economic, care afectează Federaţia Rusă şi care au dus la scăderea valorii rublei cu peste 50% în raport cu euro, la ratinguri precum „junk” din partea agenţiilor de rating, în ceea ce priveşte obligaţiunile financiare ruseşti, în doar 15 zile.

„Recesiunea loveşte această ţară. În doar 15 zile. Asta arată severitatea şi impactul sancţiunilor noastre. Avem modul nostru de a răspunde la agresiunea atroce pe care o arată Putin”, a adăugat Ursula von der Leyen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *