Prețul de referință al acțiunilor Coinbase, stabilit la 250 de dolari, înainte de debutul pe bursă

Carmen Radu apr. 14, 2021 0 comentarii
coinbase

Nasdaq și Goldman Sachs au stabilit marți un preț de referință de 250 de dolari pe acțiune pentru Coinbase Global Inc, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA, înainte de debutul pe piața bursieră de miercuri, scriu Reuters și platforma specializată Seeking Alpha.

Coinbase este primul business major cu criptomonede care iese la bursă în Statele Unite, iar valoarea sa a crescut odată cu prețul Bitcoin și Ethereum, cele două criptomonede principale tranzacționate pe platformă.

Prețul de referință este cu 27% sub prețul mediu ponderat de 343,58 dolari, la care acțiunile Coinbase au fost tranzacționate pe piața secundară privată în primul trimestru al acestui an.

Prețul de referință nu este un preț de ofertă la care investitorii să cumpere acțiuni, ci mai degrabă un punct de referință atunci când acțiunile vor începe să se tranzacționeze la bursă, miercuri. Prețul de referință este calculat utilizând informații financiare publice și ia în considerare și „sentimentul” pieței.

Acțiunile Coinbase sunt setate să înceapă tranzacționarea sub simbolul „COIN”.

La acest preț per acțiune, Coinbase este evaluată la 49,19 miliarde de dolari, potrivit Reuters, sau la 66,5 miliarde de dolari, potrivit Seeking Alpha.

Dacă acțiunile se tranzacționează la prețul de referință sau peste acesta, Coinbase ar fi evaluată la o sumă de peste șase ori mai mare decât cele 8 miliarde de dolari la care compania era evaluată în ultima sa rundă de strângere de fonduri private din 2018.

Prin comparație, capitalizarea bursieră a societății-mamă a Intercontinental Exchange din New York Stock Exchange este de aproximativ 66 miliarde dolari.

Coinbase a ales să devină publică printr-o listare directă, mai degrabă decât printr-o ofertă publică inițială tradițională. Aceasta înseamnă că platforma nu va strânge niciun ban. Opțiunea de a deveni publică este mult mai puțin frecventă decât o ofertă publică inițială tradițională, dar oferă mai multă putere.

Fondată în 2012, Coinbase este una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare de criptomonede la nivel global și are peste 56 de milioane de utilizatori care comercializează diverse monede virtuale, inclusiv Bitcoin, Ethereum și XRP.

Bitcoin a atins marți un nou record și a crescut cu 2,32% până la 63.158 dolari, continuând o creștere fulminantă care a adus câștiguri de peste 800% într-un singur an, înaintea listării Coinbase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.