Prețul gazelor în Europa a atins un nivel record, pe măsură ce criza energetică se adâncește

Redacția aug. 26, 2022 0 comentarii
gaze

Prețurile europene la gaze au atins un nivel record de peste 343 de euro pe megawatt/oră (100 de dolari pe milion de unități termice britanice), adâncind criza energetică de pe continent, care amenință deja să îngenuncheze sectoarele mari consumatoare de energie, scrie Financial Times.

Asociația industriei de îngrășăminte din regiune a avertizat vineri că 70% din producția din Europa a fost redusă din cauza prețurilor ridicate la gaze, ilustrând modul în care criza energetică se propagă în toate industriile și amenință sectoare de la fabricarea sticlei la producția de alimente.

Gazul este deficitar de când Rusia a redus exporturile către Europa prin conducta cheie Nord Stream 1 în luna iunie. De asemenea, industria s-ar putea confrunta cu raționalizarea la iarnă, odată ce vremea se va răci.

Guvernele din întreaga Europă se confruntă cu o criză a costului vieții cauzată de invazia Rusiei în Ucraina și de reducerile ulterioare ale livrărilor de gaze, pe care politicienii europeni le-au descris ca fiind o „militarizare a gazului”.

Sursa foto: Unsplash / Junho Kwon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *