Prețul petrolului a crescut luni, pe fondul reuniunii OPEC+ de luni care ar putea reduce producția de petrol cu 100.000 de barili pe zi

Redacția sept. 5, 2022 0 comentarii
petrol

Prețul petrolului a crescut luni cu peste 2 dolari pe baril, investitorii fiind atenți la posibilele acțiuni ale producătorilor OPEC+ de a reduce producția și de a susține prețurile în cadrul unei reuniuni care va avea loc în cursul zilei, scrie Reuters.

Contractele futures pentru petrolul Brent au avansat cu 2,43 dolari, sau 2,6%, până la 95,45 dolari pe baril, după ce vineri au crescut cu 0,7%. Petrolul american West Texas Intermediate a crescut cu 2,21 dolari, sau 2,5%, la 89,08 dolari, după o creștere de 0,3% în ședința precedentă.

La reuniunea din cursul zilei de luni, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații săi, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, vor discuta, printre alte opțiuni, reducerea producției de petrol cu 100.000 de barili pe zi, au declarat pentru Reuters surse din cadrul grupului. 

„Este de așteptat ca grupul să lase obiectivele de producție neschimbate, dar este probabil ca o reducere să fie cel puțin discutată; ceea ce, dacă va fi urmată, ar crea mai multă volatilitate și incertitudine într-un moment de neliniște considerabilă”, a declarat Craig Erlam, analist senior de piață la OANDA.

Rusia, al doilea mare producător de petrol la nivel mondial și un membru cheie al OPEC+, nu susține o reducere a producției în acest moment, iar grupul de producători va decide probabil să mențină producția la un nivel constant, a relatat duminică Wall Street Journal, citând surse din industrie.

Prețul petrolului a scăzut în ultimele trei luni de la maximele atinse în martie, presat de îngrijorările că majorările ratelor dobânzilor și restricțiile COVID-19 din anumite părți ale Chinei ar putea încetini creșterea economică globală și ar putea afecta cererea de petrol.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *