Prețul ţiţeiului Brent a depășit joi 84 de dolari pe baril, pentru prima dată din aprilie

petrol Sursa foto: Pixabay

Preţurile petrolului au urcat joi, cel al ţiţeiului Brent depăşind 84 de dolari pe baril pentru prima dată din aprilie, susţinute de oferta limitată de reducerile de producţie ale OPEC+ şi a revenirii optimismului privind perspectivele cererii chineze şi creşterea economiei globale, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţiile ţiţeiului au înregistrat patru câştiguri săptămânale consecutive ca urmare a înăspririi aşteptate a ofertei din cauza reducerilor de producţie de către Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, cunoscuţi în mod colectiv sub numele de OPEC+, precum şi a unor întreruperi involuntare.

Preţul petrolului Brent a avansat cu 1,32 dolari, sau cu 1,6%, până la 84,35 dolari pe baril, în timp ce preţul ţiţeiului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,31 dolari sau cu 1,7%, până la 80,09 dolari pe baril.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

”Considerăm că piaţa petrolului este subaprovizionată. Păstrăm o perspectivă pozitivă şi aşteptăm ca preţul petrolului Brent să crească la 85–90 dolari pe baril în lunile următoare”, au spus analiştii UBS într-un raport.

Totuşi, preţurile petrolului au scăzut miercuri,l după ce datele au arătat că stocurile de ţiţei din SUA au scăzut sub aşteptări, iar Rezerva Federală a SUA a majorat ratele dobânzilor cu un sfert de punct procentual, lăsând calea deschisă pentru o nouă creştere.

Apetitul pentru risc pe pieţele financiare mai largi este stimulat de aşteptările tot mai mari că băncile centrale precum Fed se apropie de finalul campaniilor de înăsprire a politicilor monetare, ceea ce ar stimula perspectivele de creştere globală şi cererea de energie.

Economia Statelor Unite a crescut cu 2,4% în trimestrul al doilea, peste aşteptări, au arătat joi datele guvernamentale, deoarece rezistenţa pieţei muncii a susţinut cheltuielile consumatorilor, în timp ce întreprinderile au stimulat investiţiile în echipamente, ţinând recesiunea la distanţă.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: